avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donaþie cãtre minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donaþie cãtre minor

Conform art.1013 alin.3 Noul Cod civil : oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu se accepta de catre reprezentantul legal. Daca parintii vor sa doneze un apartament copilului lor minor de 6 ani, se poate ca ei sa figureze in contract si ca donatori, in nume propriu si ca donatari, in calitate de reprezentanti legali ai fiului lor. In acest caz, se poate inscrie in CF ca proprietar copilul, in baza contractului de donatie?
...parerea mea e ca nu trebuie numit curator cand avem donatie clasica fara sarcini,conditii insa as avea nevoie de autorizatia instantei de tutela sa vad daca e in interesul minorului sa primeasca...pt ca asa cum spuneam in alt post desi la prima vedere actul nu are cum sa-l prejudicieze totusi proprietatea naste si multe obligatii si raspunderi...
...s-apoi daca tot ajunge la instanta de tutela,din goana stiloului nu-i rau sa zice ceva si de un curator asa ca sa dea bine contractul...ca daca nu suna ca supararea subsemnata donez fiului meu reprezentat de subsemnata...
Pai donatia clasica fara sarcini poate fi mai oneroasa pentru minor uneori... Iar act fara conditii... rar, zic eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie catre nepot roxana12 roxana12 se poate face act de donatie de catre bunici catre nepot minor de 5 ani? ce fel de clauze ar trebui introduse astfel incat in cazul decesului tatalui ... (vezi toată discuția)
Pot transfera proprietatea, prin vânzare, copilului din a doua căsătorie? doresc să fac acest lucru pentru a nu împărți, mai târziu, moștenirea cu fratele lui vitreg datcumitica datcumitica Pot sa dau intreaga propietate cpilului cu care locuiesc?Mentionez ca dintr-o alta casatorie am un copil care este major,cu care nu am nici un fel de relatie ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in ... (vezi toată discuția)