avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Concluziile Recensamantului 2011-Fals in ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Concluziile Recensamantului 2011-Fals in declaratii,ironie,pesimism,isterie si agonia dureroasa a supravietuirii

In perioada 20-31 octombrie 2011,au fost in teren recenzorii cu atributii de colectare date de la populatie conform formularelor P,LC,G si M,PPI,TP-dupa caz
Cum a fost in teren,poate sa stie doar acele persoane care au trait personal toate tipurile de stari (posibile),dovedind ca au curaj in depasirea unor situatii extreme.
Dar,sa incepem cu formularele care au avut un continut dubios privind multitudinea de intrebari (100 buc.)/persoana .
Inca de la primul interviu,multe persoane au intervievat in mod neprietenesc pe recenzori,acuzand cu inversunare toate persoanele care au organizat acest recensamant.
Intrebarile din formulare,au un inteles dubios fata de societatea civila,prin faptul ca,exista ""Cineva"" care doreste sa cunoasca in detaliu o persoana.
Acest tip de <chestionar>privind identitatea,starea civila,anul casatoriei,nr.de copii,domiciliul mamei cand te-ai nascut,unde locuiesti acum,unde ai mai locuit,cate resedinte ai avut,de ce te-ai mutat in localitatea de recenzare,cetatenie,etnie,religie,limba,studii,daca folosesti internet,ocupatia si mai ales sa specifici unde lucrezi,chiar si ultimul loc de munca unde l-ai avut,functia,starea materiala si apoi,starea de sanatate :)):))=D>(cata grija are statul roman de cetateni....)-toate acestea intr-un singur formular P.
Despre sanatate,pot sa apreciez singura ca ,cineva doreste sa stie cati cetateni romani Nu Vad B-),Nu Aud ;),Nu pot sa stea in picioare :O-la mitinguri-:)),Nu pot comunica(adica Nu vorbesc :">:D),nu se pot intretine singuri :((:((:sorry::sorry:
De ce au dorit sa cunoasca doar aceste aspecte?
Este lesne de inteles ,conform explicatiilor haioase de mai sus ,insa foarte originale si reale.
Oare de ce nu s-a dorit o statistica a persoanelor care sunt sub presiunea stresului pana la nebunie ori infarct?.
In formularul G,se intreaba Cine-i capul....Gospodariei....
Ce reactii au fost interen,va poate spune un recenzor care a fost mustrat,blamat si dat afara din casa pentru aceasta intrebare .
Motive?
1.-ce te intereseaza pe tine cine-mi conduce casa?
2.-amandoi/amandoua ne conducem gospodaria ...
3.-treceti pe amandoi...samd
In formularul LC,a fost ironia ironiilor....prin intrebarile cheie:
-cate camere are locuinta,ce suprafata au numai camerele
-daca ai bucatarie si ce suprafata are
-daca ai WC cu apa si canalizare
-daca ai lumina,caldura,cum te incalzesti,daca te aerisesti cu aer conditionat,daca ai termopane ori lemn la ferestre,daca ai reabilitare termica,in ce an s-a construit cladirea si unde este amplasata.
Toate amanuntele din acest formular LG,pot fi considerate a fi o strategie privind un plan de jaf viitor in raport de suprafata utila si utilitati.
Au uitat sa puna o intrbare foarte necesara:
-de cate ori tragi apa la WC?-pentru a se estima de cate ori mananci pe zi si cata apa bei ca sa o elimini .Prin aceasta centralizare s-ar fi putut calcula si un eventual Pausal la regia de apa rece X-(#-o:P a prefecturilor si primariilor care gestioneaza aceste firme de prestari servicii publice.
Chestionarea persoanelor plecate in strainatate ,este un alt abuz considerat de cetatenii ramasi in tara un grav afront la cercetarea situatiei familiare.
Cat de obiditi si sufocati sunt romanii ,doar recenzorii stiu.
Oamenii i-au retinut pentru a se plange acestor oameni sperand ca acel cuvant al lor va fi transmis mai departe.
Eu,le-am indeplinit rugamintea,insa nu stiu cat de mult va fi inteleasa si ascultata vocea poporului.
Declaratiile au fost date mai mult prin frica amenintarilor din massmedia cu privire la sanctiuni,altfel,acest recensamant ar fi fost un dezastru pe bani ...publici ori europeni.
Daca s-ar uita macar cineva la declaratiile scrise si semnate de autori,care au mintit -la prima vedere-in formularele LC (sa zicem),unde au declarat ca,un apartament/locuinta cu doua camere are suprafata de 9(noua)metri patrati.,ori un ap.cu patru camere are suprafata de 24 metri patrati.
In concluzie,Recensamantul 2011,a fost un fiasco ,intregind concluzia de baza a societatii romanesti care trece prin stari diabolice in fiecare zi pentru supravietuire.
De partea cealalta,
exista totusi si infumuratii bogatasi care au afaceri prospere si au avut o atitudine si un comportament antisocial cu privire la recensamant,refuzand sa raspunda si sa se conformeze legii .
Daca vor fi ori nu sanctionati de lege,nimeni nu va sti.
Erori,greseli ,stres,tiranie si exces de zel,au existat insa nimeni nu a tinut cont de telefoanele recenzorilor care au cerut indrumare,sprijin si ajutor.
Daca era legal,trebuiau sa fie monitorizati si oamenii fara adapost,conform formularului P,insa,pe acestia i-au ignorat cu desavarsire autoritatile locale.
Concluziile pot fi formulate de catre cei care sunt informati!
S-a impus tacere in aceasta privinta,pentru a nu se afla ce a fost in realitate.
Cifrele estimate pana in prezent sunt fictive,intrucat,activitatea de recenzare inca mai exista si in prezent.
Recenzorii,desi au fost intorsi in teren,pana in prezent,au fost trecuti in formularul PR cu activitate de 8 ore,cand in fapt au fost 12ore ,si data zilelor lucrate efectiv a fost in perioada 20-31 octombrie 2011,cand in fapt a fost pana pe data de 05-cel putin.
Intr-o tara democratica,atata minciuna,fals si ipocrizie......in numele unei natiuni !

Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 13:24, 15 Noiembrie 2011
O simpla experienta de recenzor !
Daca nu m-as fi confruntat in direct cu realitatea,poate nu as fi crezut vorbele spuse de cineva.
Subiectul recensamantului inca nu s-a inchis -deocamdata....
Recenzorii sefi inca mai ;;lucreaza;;la mapele care trebuie sa ajunga dupa data de 18 noiembrie la recenzorii coordonatori.
Acum,se incropesc formularele P.......,pentru persoanele care nu au fost declarate ....pentru a ajusta lipsa persoanelor ca cetateni romani.
Totul se aranjeaza !-cu mare grija si atentie!
Unii recenzori au fost intorsi din drum de zeci de ori ,pentru o simpla semnatura.
Chiar astazi,conversam cu o prietena despre recensamant si-mi povestea ca nu a intrat in locuinte,decat acolo unde era cate o persoana in varsta,pentru ca s-a temut de incidente.
A completat formularele pe holul blocului,avand ca suport balustrada.
La intrebarea de ce a ajuns la acest mod de recenzare,mi-a raspuns simplu
-In prima zi ,am intrat in locuinta unei persoane,care ,imediat a incuiat usa cu cheia,dupa ce a vazut-o in casa.Apoi,a luat-o la intrebari si morala in legatura cu recensamantul care este o bagatela a autoritatilor.
Constransa sa raspunda la intrebari,a reusit sa iasa din locuinta dupa ce stresul a cuprins-o in totalitate.
In urma acestei experiente,a luat hotararea sa continuie activitatea,insa fara a intra in locuinte.
S-a incheiat totul cu bine numai daca recenzorul :fight:a avut tact si diplomatie pentru a evita incidentele care puteau fi oricand la ordinea zilei.
A lucra cu oamenii,este cea mai grea activitate.:console:
Cu experienta de bun psiholog,strateg si diplomatie,poti trece usor peste orice incident in societate.
Asteptam sa vedem cu cat vor fi remunerati recenzorii -cei din linia intai de bataie!
Munca recenzorilor sefi si a recenzorilor coordonatori,nu se poate compara cu munca din teren.
Desi recenzorii sefi aveau obligatia-in anumite cazuri,la solicitare-sa vina in teren,nu prea s-au deranjat !-deci,recenzorii sefi,au salariul asigurat + indemnizatia de recenzori sefi.
O afacere buna / luna.:luck:
Cred ca este adevarat ceea ce spuneti.Este greu sa lucrezi cu oamenii dar este cea mai frumoasa munca,in acelasi timp.Poti citi despre tipologii de oameni mii de pagini dar nu vei sti nimic pana in momentul in care ii intalnesti:)
Intr-o seara,o doamna a venit cu mine la vecinii ei.Era tarziu si m-a ajutat in felul acesta.
Un domn in varsta care locuia singur m-a rugat sa mai stau de vorba cu el,nu avea cu cine comunica....
Am primit cadou un pix de la un alt domn pentru ca i-a placut mult faptul ca aveam un pix special pentru dansul,ca sa semneze formularele:)Avea mai multe pixuri(destul de scumpe)si a spus:alegeti-l pe cel care va place,nu accept refuz!
Oameni....carora le murise cineva drag recent si simteau nevoia sa imi spuna si mie....mame care se mandreau cu fata sau baiatul lor realizati profesional,fotografii cu nepotei frumosi si destepti...fotografii cu parfumul anilor 30-40 ale parintilor care nu mai sunt...
O doamna mi-a adus zambetul atunci cand a spus"bine ca a venit o doamna de treaba la noi".
Oameni care aveau nevoie de o indrumare juridica si nu m-a deranjat sa mai discut cinci minute,sa ajut.
Acestia au fost oamenii pe care i-am cunoscut.Locuim intr-un oras linistit din Ardeal.:)
In ceea ce priveste oamenii dificili...este important sa stiu ce ii determina sa fie astfel,sa gasesc cea mai buna comunicare.
La noi a fost bine.



Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
floare _de_ colt, utilizator
floare _de_ colt a scris:

Este greu sa lucrezi cu oamenii dar este cea mai frumoasa munca,in acelasi timp.Poti citi despre tipologii de oameni mii de pagini dar nu vei sti nimic pana in momentul in care ii intalnesti:)


Dupa cum am afirmat,mai sus,recensamantul a fost o experienta din care am putut invata cate ceva,am descoperit latura ascunsa a unora,am vazut cat este de simplu sa ascunzi adevarul,ori am descoperit bunatatea si calitatile omului simplu fara fasoane si infumurari,fara pic de ura ori rautate fata de semenii lui samd.

Sa inveti ceva atat de special in 10-14 zile,inseamna o scolarizare ,un curs intensiv fara diploma care iti poate fi de folos o viata intreaga.

In sectorul meu,au fost probleme din cauza credulitatii oamenilor in raport de stirile TV.,care au mediatizat timp de patru zile ca nu este obligatoriu CNP-ul .
Putini au raspuns acestei solicitari legale si nu puteai sa-i convingi ca sa respecte legea recensamantului.Orice argument avea o sansa de a se crea polemici ori alte divergente si de aceea,optiunea recenzatilor de a refuza categoric aceasta declaratie,trebuia acceptata .
Dupa ce s-a comunicat ca declararea CNP-ului este obligatorie,doar cativa au cautat recenzorii ori au decis sa declare oficial CNP-urile .Din acest motiv,recenzorii sefi,au solicitat tabele separate cu persoanele care au refuzat sa declare CNP-urile .
Pentru cei care s-au opus recensamantului,s-au intocmit separat tabele cu nominalizarea celor care au refuzat sa declare si sa coopereze la recensamant(cod 3).
Cod 4-pentru cei care nu au deschis usa desi vecinii ori recenzorii au vazut ca acolo locuieste cineva.
S-a intamplat ca sa existe si morti in timpul recensamantului,pe care,conform legii,au trebuit sa fie trecuti prezenti pana la data inceperii recensamantului -respectiv ora 00,00 din 20 oct 2011 (fapt ce mi se pare destul de ridicol ca sa inregistrezi o persoana decedata)
Deci,daca populatia Romaniei are ca efectiv si mortii.....inseamna ca avem cu ce ne mandri in UE.
Clipa adevarului trebuie sa apara intr-o zi !-insa nu fictiva si bazata pe statistici ireale.

Pentru un recensamant corect,trebuia sa existe in primul rand informarea corecta,posibilitatea fiecarui cetatean sa citeasca intrebarile ce urmau sa le raspunda si in aceste conditii,consider ca altfel s-ar fi comportat fiecare recenzat .
Pot sa afirm ca,un interes deosebit / curiozitate maxima au avut-o si copii (de la patru anisori la 14 ani),care doreau sa raspunda personal la formularul P.
Intrebarile ulterioare au fost amuzante,intrucat,acestia pretindeau intrebari care sa dovedeasca ca sunt elevi la clase speciale de copii superdotati,ca au primit diplome de merit pentru calitatile lor etc.
Aceasta ar putea fi o idee de viitor pentru a dovedi calitatile viitoarei generatii care va putea aduce Romania pe un drum luminos si prosper.
Inteligenta romanului ,se cunoaste,ca are sclipiri marete care uimesc lumea!-si de aceea,consider ca,ar fi fost necesar ca sa ne mandrim cu tineretul care se straduieste sa dovedeasca talent,inteligenta si calitati deosebite in orice domeniu.

Am intalnit oameni de mare calitate umana-adica cu un suflet mare si deschis la comunicare,drepti si cinstiti,care nu indrazneau sa se planga de neajunsurile vietii (desi aveau nevoie macar de compasiune).In general,persoanele deosebite erau persoane in varsta,mai multe femei decat barbati,care au ajuns in singuratate ,deci vaduve ,ignorate si uitate de proprii copii -care sunt instariti.Durerea starii interioare nu se poate descrie in cuvinte,ci poate fi vazuta doar in direct in privirea pierduta si resemnata in timp.Amintirile se preling succedand in fata interlocutoarei,doar atunci cand recenzorul a intrebat -cati copii vii a-ti nascut?.
Asa am descoperit ca o mama care a purtat in pantece si pe brate unul ori mai multi copii,a fost abandonata la batranete din cauze......multiple insa inexplicabile.
Concluzia,este simpla de inteles - Greutatile vietii nu pot fi suportate de noua generatie asa cum a reusit sa suporte o persoana in varsta candva ororile foametei,razboiului,deportarilor ori altor situatii grele inchise in sufletul oricarui om care a indurat multe in viata.

Aceasta este o latura nevazuta a naturii umane,pentru care nu mai exista pret ori intelegere.
Cand rautatea a pus stapanire pe sufletul uman,nimic nu mai poate fi de folos si de aceea lucrurile merg exact pe dos si impotriva omului.

Iata ca se poate sa inveti mereu ca latura umana trebuie sa fie cizelata,educata,inteleasa ca sa poata fi de partea celor care considera ca le vor binele insa le scurteaza viata,le ingreuneaza situatia familiara in loc sa creeze armonie,intelegere si acel respect reciproc care este baza intr-o societate!

Dupa data de 25 noiembrie 2011,recenzorii vor primi retributia legala conform contractului semnat legal.
Sa auzim numai de bine !
cu stima si consideratie,:luck::thumbup:
rodica_post

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)
Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?) ilie0001 ilie0001 Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie ... (vezi toată discuția)