avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat pensionat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat pensionat

Am o decizie de pensionare din data 19.10.2011 privind acordarea pensiei pentru limită de vârstă. Administratorul societăţii a încetat cim+il vechi cu data de azi şi i-a întocmit un alt cim cu data de mâine(08.11.11), este corect sau pot merge pe cim-ul vechi? Pe decizie de încetare a cim-ului îmi scrie decizia de pensionare nr. ___ privind pensionarea pt. limită de vârstă, ce ar trebui să fac eu, să înregistrez decizia de încetare şi cim-ul nou?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 7 Noiembrie 2011
adelaida_07 a scris:

Este corect cum a procedat angajatorul. Chiar daca dreptul la pensie a fost deschis cu luna iulie pensia va fi platita cu data la care angajatorul a dat decizia de incatare a CIM, decizie care trabuie depusa la Casa de pensii

Decizia de incetere a CIM pentru limita de virsta se emite de catre angajator la data la care angajatul indeplineste conditiile de pensionare conf art 56 alin (1) lit c) data la care CIM inceteaza de drept; in concluzie munca prestata de la data indeplinirii cumulative a conditiilor de virsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare este in afara legii fara a se intocmi alt CIM.
:offtopic: Interventie moderator
@ laur67


Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat puteti edita mesajul).

Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

========

@ MIRELAIONICA
- art.56 lit.c C.mun. prevede expres ca data incetarii c.,i.m. este data cand indeplineste cumulativ conditiile de pensionare ... prin urmare, c.i.m. trebuia sa inceteze de drept mai de mult ...

- variante ar fi , si anume:
- incetare c.i.m. asa cum a facut administratorul dvs , dar va exista o intrerupere de o zi in activitatea salariatului ...
- incetare cu acordul partilor, caz in care nu mai intra in discutie problema pensionarii ..

Haideti sa lamurim problema : care decizie ati primit-o pe data de 01.11.2011



Decizia de pensionare emisa de casa de pensii care a fost predata contabilitatii pe 03.11.2011, sŸi angajtorul a emis de incetare a cim-ului cu 08.11.2011.

Decizia de pensionare emisaƒ de casa de pensii a fost primită pe 01.11.2011, iar angajatorul a emis deczie de incetare cim cu art 56 lit d cu data de 07.11.2011 aŸi un alt cim cu data de 08.11.2011. Nelaƒmurirea mea este dacaƒ procedez corect cu inregistrarea acestor documente, pentru caƒ el a fost pensionat la limitaƒ de varstaƒ sŸi plata dreptruilor se face cu data de 06.07.2011.

1. daca decizia a fost predata in data de 03.11.2011, de ce s-a facut incetarea cu data de 08.11.2011 sau cu data de 07.11.2011?

2. C.i.m., asa cum am mai spus, a incetat de drept la data cand a indepliniti conditiile de pensionare .. in speta, 06.07.2011. In acest sens, Codul Muncii nu lasa loc de interpretari

3. Parerea mea este sa i se inceteze c.i.m. cu acordul partilor si sa i se faca altul nou ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim ptr pensionare limita de varsta Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Am un salariat care incepand cu luna octombrie 2011 se incadreaza pentru pensionare limita de varsta. Mi-a cerut sa-i fac dosarul de pensionare, ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Cerere de încetare contract pentru pensionare MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, am o cerere de pensionare a unui salariat cu data de 01.11.2011, trebui să ţin cont de ceva anume????? (vezi toată discuția)