avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proiect de lege privind modificarea Codului muncii: 30 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proiect de lege privind modificarea Codului muncii: 30 noiembrie - zi libera

Lege pentru modificarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, republicata:

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. - Alineatul (1) al articolului 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 345 din data de 18 mai 2011, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 139. - (1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:

- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun;
- doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora".

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76. alin (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

Expunere de motive:

Consideram ca poporul roman are nevoie mai mult ca niciodata de unitate si solidaritate, iar valorile crestine contribuie definitoriu la realizarea acestora. De aceea apreciem ca fiind oportuna declararea zilei de 30 noiembrie, sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, ca zi de sarbatoare legala, nelucratoare.

Este binecunoscut faptul ca Biserica Ortodoxa Romana s-a exprimat public, in mai multe randuri, solicitand declararea prin lege a sarbatorii Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei - 30 noiembrie, ca zi de sarbatoare legala, nelucratoare, adresandu-se, in acest sens, Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Prezenta propunere legislativa modifica si completeaza alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii si introduce, alaturi de celelalte sarbatori legale nelucratoare, si data de 30 noiembrie - ziua Sfantului Apostol Andrei.

Data aparitiei: 08 Noiembrie 2011

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:48, 18 Noiembrie 2011
Buna,
inafara faptului ca mass media dezinformeaza oamenii publicand jumatati de informatii, alte vesti mai sunt privind acest proiect de lege? pe site-ul cam deputatilor, parlament etc.. pana acum nu e nimic.... si in continuare la radio se bucura unii pt ca vom fi liberi....mai sunt sanse sa se aprobe in 2 sapt?
multumesc
Este o stire preluata de pe un anumit site ... sanse sunt , dar cred ca sunt minore ....in data de 02.11.2011 de abia a ajuns la Senat acest proiect de lege .... camera decizionala fiind Camera Deputatilor.
Buna ziua!

Am inteles ca s-a votat in Parmanent ca ziua de 30.11.2011 ca fiind zi libera.
multam!
sursa de unde ai inteles asta? scz, dar nu apare nicaieri....
SimonaBardea a scris:

Buna ziua!

Am inteles ca s-a votat in Parmanent ca ziua de 30.11.2011 ca fiind zi libera.
multam!


Nu stiu de unde ati inteles asa ceva, dar cet este ca in data de 02.11.2011 acest proiect de lege s-a deps la SENAT ... care este una din camerele Parlamentului :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi libera in codul muncii - ziua sfantului apostol andrei Aargau Aargau Buna ziua, am inteles ca ieri a fost adoptat in Parlament sa fie introdusa ziua de 30. Noiembrie ca zi de Sarbatoare legala. Imi puteti va rog spune daca ... (vezi toată discuția)
30 noiembrie - sfantul apostol andrei zi libera? ramoilis ramoilis Stiti daca a fost cumva publicata in MO :Legea pentru modificarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, republicata: Parlamentul ... (vezi toată discuția)
30 noiembrie este declarata zi libera ? popanaid popanaid Buna dimineata tuturor ! Va rog sa-mi spuneti daca ziua de 30 noiembrie a fost declarata zi libera ( Sf. Andrei ). Stiu ca a fost o propunere insa nu stiu ... (vezi toată discuția)