avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale mentiunea inregistrari punctu-lui de lucru la O.R.C.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

mentiunea inregistrari punctu-lui de lucru la O.R.C.

in momentul inregistrari pt.-ului de lucru se face cumva o modificare a actului constitutiv ? va rog :worthy:spunetimi toate demersurile si declaratile pe care trebuie sa le dau la O.R.C. deasemenea si ce formulare trebuie sa completez si care sant taxele ? ajutor:((:help: FIRMA NU ARE ANGAJATI SI ESTE PLATITOARE DE TVA
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:27, 1 Octombrie 2008
deci pe data de 5-08-2008 am preluat firma cu domeniu principal cod CAEN453 si activitate principala COD CAEN 4531....etc .ori eu vand produse de imbracat si incaltat...PENTRU asta a trebuit ca pe data de 12-09-2008 sa modific actu constitutiv cu privire la domeniul principal de activitate al societati din 453 COMERT cu ridicata de piese pt. autovehicule in 464 CAEN comert cu ridicata al bunurilor de consum.. MODIFICAREA ACTIVITATI PRINCIPALE A SOCIETATI din 4531 CAEN ..........IN 4642 comert cu ridicata al imbracamintei si a incaltamintei ;, CAND am luat firma am facut recodificarea CAEN... credetima am platit dublu pentru aceasta sc. odata la data 5-08 2008 si apoi la 12-09-2008 .... iar acu vreau sa declar punctu de lucru si avocatu mi-a cerut 900 RON sa-mi declare pt.-ul de lucru ori eu nu am atiti BANI deacea vreau sa-l declar eu cu speranta ca ies mai ieftin ..VA ROG AJUTATI-MA:worthy:#-o
cat v-a cerut nu e cu mult fata de tariful practicat de ORC (asta daca tariful include si taxele de registru). Intradevar cateodata la preluarea unei s.c. se cheltuie mai mult decat pentru infiintarea uneia noi.
Andreea Lisievici a scris:

Peruschi a scris:
Acest lucru este obligatoriu datorita in special recodificarii...

Sincer nu inteleg... Nu de alta dar la recodificare NU se face act constitutiv actualizat!

Formalitatile pentru infiintarea punctului de lucru sunt descrise complet aici: [ link extern ]





Pentru ca un cod CAEN vechi se poate defalca in 2 sau 3 coduri CAEN noi. In actul constitutiv actualizat trebuie sa precizeze ce coduri pastreaza si sa mentioneze in hot AGA pe cele care doreste sa le elimine... Asta in mod special sa nu se trezeasca peste noapte ca defalcandu-se vechiul cod CAEN, la unul dintre noile coduri ii trebuie autorizatie ... Stiu ca nu am fost prea explicit, voi reveni cu explicatii concrete pe caz... #-o
Eu am inteles foarte bine ce ati scris, numai ca e total contra legii! Acum singura cerere care se completeaza mentioneaza codul pentru activitatea principala, din motivul deja indicat de dvs: trebuie ales unul singur daca acum au rezultat mai multe. In cazul obiectelor secundare, RC-ul le trece pe toate rezultate.

De vazut si: ghidul ONRC in materie [ link extern ]
cererea de recodificare: [ link extern ]
HG 322/2008 (in special art. 3): www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare cod caen robert_11 robert_11 Buna ziua. Am u SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc ca sa schimb aceste coduri CAEN cu altele, implicit codul principal. Aveti idee ce pasi trebuie sa fac si cam ... (vezi toată discuția)
Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)
Recodificare acum! mony mony Pt.o firma care nu si-a recodificat obiectul de activitate conform CAEN Rev.2 , care sunt pasii de urmat acum? Am aflat ca nu mai exista gratuitate. Dar ce ... (vezi toată discuția)