avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren - intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren - intabulare

Am obtinut un teren in urma unei sentinte judecatoresti, nu am act de vanzare cumparare si nu pot face intabularea. Ce ma sfatuiti?. Mentionez ca terenul l-am obtinut numai de la unul din soti( care de fapt il mostenise) in urma hotararii judecatoresti. Decizia definitiva tine loc de act de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:01, 1 Septembrie 2009
Se poate face vanzare-cumparare intre soti?
si totusi care ar fi solutia in problema data??
Din cate am inteles donatia nu e varianta pentru ca se poate ataca oricand si anula.

Ne-am apucat sa construim si o casa pe acel teren. Autorizatia de constructie e pe numele sotiei urmand ca la finalizarea constructiei ea sa fie intabulata pe ambii.

Consider ca lucrurile trebuiesc facute clare de la inceput si de aceasta doresc sa clarific aceasta tema.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
ContSters14280, utilizator
Se poate face vanzare-cumparare intre soti?


Nu, vanzarile intre soti sunt prohibite de lege.Iar donatiile au efect revocator (sotul donator putand , putand ,pana la moartea sa si fara vreo motivare , sa revoce acest act)
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
si atunci care ar fi solutia in situatia in cauza?
Constituirea prin conventie a unui drept de superfice asupra terenului, in vederea construirii unui imobil, bun comun ambilor soti cred ca ar fi o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenul lui. casa noastra? bluess bluess buna ziua, un ajutor de la specialisti, va rog. Sotul meu are un teren cumparat inainte de casatoria noastra. Anul acesta vrem sa ne facem casa pe acel teren. ... (vezi toată discuția)
Contract donatie 1/2 teren - probleme credit ipotecar MCornel MCornel Buna seara, As avea nevoie de cateva lamuriri daca se poate. In urma cu aproximativ o luna am aflat ca nu pot aduce la banca ca si garantie casa din cauza ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)