avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cresterea salariala ca urmare a trecerii de la functie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cresterea salariala ca urmare a trecerii de la functie de executie la functie de conducere

Sunt functionar public, urmeaza sa trec de la functie de executie cu grad principal la o functie de conducere. Intrebarea mea este: voi fi trecut pe perioada in care am functia de conducere la gradul superior din punct de vedere salarial plus sporul de conducere de 25 % in cazul functiei de sef birou?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 17:53, 21 Noiembrie 2011
In cadrul institutiei noastre a fost promovat prin concurs un inspector principal in functia publica de conducere de sef serviciu.Considerati ca a fost acordat salariul corect, aplicandu-se procentul de 30% functiei de inspector superior, si nu functiei publice pe care o detinea cea de inspector gadul profesional principal.Multumesc.
Probabil ca odata cu sustinerea concursului i s-a dat si gradatie. Ceva de genul 2 in 1. Sau poate a beneficiat de promovare rapida cu sustinerea unui singur examen. Si la noi un coleg a primit doua gradatii intr-un an pentru a ajunge la superior. Sigur ca toate acestea s-au intamplat cu acordul persoanei care are competente legale de a numire in functia publica, deci no comment. Oricum e bine de stiut ca pe perioada cat indeplinesti functia de sef, fie el orice fel de sef, conf.art.92,alin5 din Legea 188/1999 republicata2, primesti sporul de conducere si e normal si firesc sa fii recompensat pe masura muncii tale. Pana la urma tu dai cu batul, semnatura iti apartine, e normal sa fii retribuit ca atare. Desigur, e revoltator ca in viata de zi cu zi sunt destui sefi care sunt numiti pe anumite criterii, numai profesionale nu, dar suntem prea mici pentru a rasturna noi carul mare. Suntem functionari publici chiar daca suntem retribuiti cu bani mai putini si dupa cum ma atentiona deunazi d.na Gabriela Pintea:vishenka:, trebuie sa ne respectam COLEGII.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de Şef birou 1valeria 1valeria Buna seara! Sunt functionar public la o comuna, avand functia publica de executie inspector gradul profesional principal gradatia 3 clasa de salarizare 50. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie conducere berbece berbece Sunt functionar public intr-o primarie, cu atributii de contabil sef si am in subordine 5 persoane, am efectuat studii superioare universitare de contabilitate ... (vezi toată discuția)