Bine, renunt la titulatura de "deturnare" pentru ca nu are sens, nu titulatura este importanta ci ceea ce a facut presedintele. Dar, important ramane faptul ca, nefiind facuta acasta lucrare prin asociatie nu trebuia sa dea acesti bani (BANII NOSTRI, AI PROPRIETARILOR, FONDURI CONSTITUITE PENTRU REPARATII CU APROBAREA AG!!!),nu a semnat contract, nu a facut licitatie pentru alegerea firmei (cum sa fi facut atata vreme cat anveloparea partiala este contrar legii!!) Propunerea nefiind trecuta prin CE si nici prin AG eu nu voi plati. NU este contract ca atare eu nu sunt obligata sa platesc.Nici nu se stie daca este contract ca atare, din punct de vedere al legii asociatiei de proproietari nimeni nu ma poate obliga sa platesc. Exclus sa ma dea in judecata pentru ca nu are acte doveditoare care sa ateste legalitatea acestei lucrari. Chitanta pentru care s-au dat acesti bani nu are datele fiscale ale asociatiei, este un model pe care si un elev de clasa a 5-a il poate face pe calculator, poarta doar stampila asoci de proprietari, stampila presedintelui si semnaturile lui si ale casierei. Ba mai mult decat atat colectarea ratelor se va face pe baza unor "fluturasi pe care ni v-a da aceasta "distinsa" doamna, lunar. La fel, fluturasi facuti de ea pe calculator.
Stiu ce inseamna fonduri de reparatii dar aici vad ca nu se intelege. Fondurile de reparatii se folosesc, asa este la reparatii la proprietatea comuna dar numai daca asoc de proprietari incheie contractul si daca lucrarea este conforma cu legile in vigoare (ceea ce nu este, daca cititi cu atentie legea HG 736/2010 – norme de aplicare ale OUG 69/2010)
Daca si in conditiile asta imi spune cineva ca e normal ca presedintele sa dea cu imprumut bani din fondurile asociatiei pentru o lucrare particulara, fie ea si privitoare la parti comune inseamna ca nimeni nu poate gandi just iar eu mi-am pierdut definitiv picul de incredere pe care il aveam in legislatia romana si in institutiile statului. Ca o mica paranteza, TOATA fatada blocului este a municipalitatii. Extinzand acest aspect ma mir ca nu ne-au pus la plata si pe cei care nu facem anvelopare. Si ca sa se inteleaga si mai bine neregulile care se fac aici (sunt perfect convinsa ca la alte blocuri sunt probleme mult mai mari) acum 1 luna am primit de la primarie (in urma unei cereri a presedintelui) un raspuns in care se spunea foarte clar ca, fiind constituiti in asociatie de proprietari nu mai exista parti comune pe scara ci numai parti comune pe bloc. Asadar, daca spuneti ca, fiind parte comuna ma priveste si pe mine, in urma acestui raspuns de la primarie de ce nu au facut in asa fel incat sa plateasca tot blocul? Acum 2 saptamani, maximum m-am trezit cu alte rate (calculate cf acestui raspuns al primariei) pentru instalatia electrica dupa scara de langa cea in care locuiesc, inlocuirea unui geam de la o alta scara a blocului, amenajarea (zugravirea) spalatoriei. La aceste lucrari plateste tot blocul. De ce? Pentru ca e facuta de asociatia de proprietari, recte hotarare in CE.
elga50 a scris:
rocky a scris:
explicatie dex
DETURNÁRE s.f. Acțiunea de a deturna și rezultatul ei; (spec.) folosire ilegală a unor fonduri în alte scopuri decât acelea pentru care au fost destinate
asadar, e deturnare de fonduri
Fondul de repartii se constituie pentru lucrari de intretinere si reparatii la proprietatea comuna.
Din ceea ce spuneti s-a facut o lucrare la partea comuna a blocului, nu numai la unii proprietari, ci in folosul tuturora.
Sunt nereguli de utilizare a banilor asociatei si de efectuare a acestei lucrari, dar inca o data, el nu a luat bani din fondurila asociatiei pentru interese personale, ci pentru interesul comun.
Deci nu e deturnare de fonduri.
A facut un abuz, folosindu-se de functia sa.
O sa va dau un exemplu ca sa vedeti diferenta fata de ceea ce sustineti: daca lua bani cu imprumut ca sa isi faca izolarea peretelui exterior numai in dreptul apartamentului sau, atunci se putea spune, dar nici atunci in totalitate (peretele exterior este totusi proprietate comuna), ca a facut deturnare de fonduri.
Neregulile principale sunt: faptul ca a contractat aceasta lucrare fara a avea mai multe oferte, fara a o face cu o firma, cu contract in regula, fara a avea autorizatie de constructie de la primarie, fapt pentru care blocul nici nu va primi certificat energetic, fara a intreba comitetul executiv in cazul in care ar fi fost vorba de o lucrare de urgenta, pentru ca nu a supus la vot aceasta lucrare in AG a proprietarilor.