avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deturnare fonduri asociatie de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deturnare fonduri asociatie de proprietari?

Buna ziua,
o vecina dupa scara unde locuiesc a contractat o lucrare de anvelopare pentru toata scara. 4 familii dupa scara nu fac din diverse motive: o familie are facut de cativa ani, iar restul (incluzandu-ma si pe mine) nu au avut bani, contravaloarea acestei lucrari urmand a fi platita intr-un timp foarte scurt. Acum ma felicit ca nu am facut pentru ca m-am interesat si este ilegal sa incepi asemenea lucrare fara autorizatie primarie si alte avize tehnice. Ceea ce este de neimaginat este ca, aceeasi persoana (prin sotul ei) a luat cu imprumut bani de la asociatie, valoare 3200 RON pentru anveloparea partii comune reprezentand scara blocului. Deci, lucrare particulara, persoana fizica care imprumuta din banii asociatiei!!! Cum se poate defini, juridic vorbind acest lucru? Si mai important eu ce trebuie sa fac? Administratorul, care a eliberat acesti bani recunoaste ca este un abuz al presedintelui dar ca, daca el asa a dispus ei nu au avut ce face. Spuneti-mi va rog care sunt pasii pe care eu ar trebui sa-i urmez: depun reclamatie la presedinte, astept 7 zile pentru a primi un raspuns si, daca nu ma satisface fac reclamatie/sesizare/plangere la primarie?
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
rocky, utilizator
Cel mai recent răspuns: baronaurelia , utilizator 17:54, 12 Septembrie 2014
am si eu o intrebare...

banii ce ii incasam din inchirierea spatiilor comune trebuie folositi la reparatii si investitii... ok

1. putem plati un ajutor de inmormantare din acesti bani? Idee aprobata de comitet si in adunarea generala.

2. putem "despagubi" presedintele pentru carburantul folosit in folosul asociatiei la deplasarile in oras pentru multele probleme ce sunt intr-o asociatie? lucru aprobat de comitetul executiv.

merci fain!
Pentru ajutor de inmormantare, puteti face un subfond al fondului de reparatii pe care il alimentati lunar cu 1-5% din ce obtineti lunar la fondul de reparatii si tineti o evidenta separata.

Pentru carburantul presedintelui va propun sa-i oferiti o indemnizatie lunara pe contract de mandat din care poate sa-si foloseasca acesti bani pentru ce crede el, inclusiv carburantul.
Dar cum se chiama plata din FONDUL DE REPARATII a mai bine 20000 lei, fara licitatie a unor repartitoare in apartamentele unor proprietari (proprietate individuala) pentru urgentarea lucrarii cand acesti bani au fost stransi pentru reparatii a partilor comune ex. " inlocuirea tevilor de caldura care tranziteaza apartamentele" si care sunt foarte vechi si colmatate anul constructiei imobilului fiind 1964, lucrare care a fost solicitata si aprobata in adunarea generala.
Pentru ajutor de inmormantare se pot strage bani asa cum procedam la locul de munca cand se sterang bani pentru asemenea situatii . Orice fond creat la dispozitia Asociatiilor de proprietari au o destinatie speciala si daca nu sunt folositi conform acesteia in timp de un an de zile asociatia care potrivit codului fiscal este scutita de impozit pe venit (ca aceste fonduri sunt venituri) este obligata sa plateasca si sa declare impozit pe venit de 16%. Nu poate tine aceste sume la infinit fara a le da destinatia legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari bloc fotbalistul fotbalistul Buna ziua, Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)
Unde poate fi reclamat presedintele asociatiei? gcprmr gcprmr Unde poate fi reclamata, pentru nereguli, presedintele asociatiei de propietari?! Multumesc (vezi toată discuția)
Se poate restitui unor proprietari fondul de reparatii? Geneta Geneta In calitate de presedinte a unei asociatii de proprietari am primit din partea unui numar de 13 proprietari, de pe o scara, dintr-un total de 40 , (3 scari) o ... (vezi toată discuția)