avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

In urma inventarului s-a constatat ca unul dintre gestionari a furat; cand si-a dat seama ca a fost descoperit nu a mai venit la munca. S-a demarat procedura de cercetare disciplinara, i-a fost trimisa notificare sa se prezinte la sediul societatii pt a discuta ce s-a intamplat. Nu s-a prezentat si s-a intocmit proces verbal pt asta. Societatea vrea sa apeleze la o firma de recuperare pentru a-si recupera prejudiciul.
Momental CIM-ul lui este activ si este trecut cu 0 ore in pontaj.
Intrebarea mea este ii incetez contractul, il suspend sau ramane in continuare cu pontaj 0.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:58, 23 Noiembrie 2011
De ce nu i se inceteaza c.i.m. , daca tot s-a efectuat cercetarea disciplinara?
Puteti sa-i incetati contractul.
Nu vad in ce baza poate actiona o firma de recuperari. Va trebui sa va adresati politiei si instantei care va stabili vinovatia si va da masura prejudiciului ce trebuie recuperat.
Poate actiona si o firma de recuperari , dar numai dupa ce se obtine o hotarare judecatoreasca irevocabila impotriva acelui salariat si dupa ce se face cesiunea de creanta.
De aceia am intrebat "in ce baza...", continuand cu necesitatea adresarii catre instanta judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate desfacere cim greensea greensea Buna ziua Se constata lipsa in gestiune. Gestionara recunoaste in declaratie ca \\"isi mai acoperea din cheltuielile personale\\". Inteleg ca, potrivit ... (vezi toată discuția)
Am prins angajatul ca fura, cum sa procedez in continuare violetadinu violetadinu Buna ziua , am o mare problema cu un angajat, am prins o cum fura, nu bate bon pe casa de marcat si pune banii in portofelul propiu. Mentionez ca am declaratia ... (vezi toată discuția)
Ce sancțiune disciplinară va trebui să fie aplicată angajatului ... oanaportar oanaportar Ce sancțiune disciplinară va trebui să fie aplicată angajatului ? - în urma a 2 inventarieri s-a constatat o lipsă în gestiunea unui angajat de peste ... (vezi toată discuția)