avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... tevi cumune in boxa unui proprietar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

tevi cumune in boxa unui proprietar

Buna seara.am si eu o intrebare.Locuiesc la parterul unui bloc de 2 etaje.Vecinul de deasupra ma inunda la interval de cateva luni.Problema este ca se inunda si pe el.Instalatorii au realizat ca problema este o teava din boxa unui proprietar si doresc sa o schimbe insa proprietarul nu ii da voie sa intre in boxa deoarece este proprietate privata (mentionez ca este o batrana de 76 de ani).Si in acest caz cum pot proceda?Chiar daca este teava de canalizare comuna vecinul care ma inunda vrea pe cheltuiala luisa cshimbe teava pentru a evita si inundatia din apartamentul lui.Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:05, 25 Noiembrie 2011
Nu ati precizat daca boxa este proprietate privata,daca este trecuta in actul de proprietate?
Presedintele de asociatie ,are autoritatea,in scopul reprezentarii si apararii intereselor generale ale proprietarilor sa dispuna masuri astfel incat .sa fie permis accesul in spatiul unde se afla deficienta Presedintele de asociatie ,in situatia in care intampina dificulatti cu proprietarul boxei detine autoritatea sa desfasoare demersuri la nivelul eventuale rude ale proprietarului,astfel incat sa poata fi remediata defectiunea
In situatia in care proprietarul nu locueste efectiv in imobil,cand nu exista persoana de contact care sa faciliteze accesul in vederea remedierii defectiunii,presedintele asociatiei de proprietari poate dispune prin comitetul executiv emiterea de decizie in baza careia se constata situatia de urgenta ,se intocmeste PV si se desfasoara activitatile necesare care sa asigure accesul in spatiu pentru remedierea defectiunii
este trecuta pe actul de proprietate.in momentul inundatiei presedintele care locuieste in bloc(este batran) nu a raspuns la usa(explicatie ca asculta la tv cu sonorul tare si nu a auzit) deci mare baza in presedinte nu pot avea.totusi voi lua legatura cu el si ii voi spune exact ce ar trebui sa faca deoarece vreau sa renovez iarasi partea din tavan (bucatarie camera si baie) afectata de inundatie si vreau sa previn urmatoarea inundatie(care probabil va fi peste 5 luni) firma de instalatori avand deja un fel de abonament la apartamentul de deasupra.daca nu pot ajunge la nici o intelegere nici cu presedintele ce imi sugerati sa fac?sa iau legatura cu asociatia de proprietari?deoarce nu pot lasa lucrurile asa.
denigra a scris:

.daca nu pot ajunge la nici o intelegere nici cu presedintele ce imi sugerati sa fac?

Am explicat concret ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine obligatia sa desfasoare acte/actiuni in interesul general al proprietarilor si pentru buna functionare a instalatiilor din condominiu
Daca intampinati dezinteres la nivelul asociatiei de proprietari,comunicati sesizarea prin corespondenta postala cu mandat de confirmare
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie si probati demersurile desfasurate la nivelul asociatiei inclusiv cu mandatul postal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie catastrofica! vecinul de deasupra nu a permis accesul ... OanaJoana OanaJoana Inundatie catastrofica! Vecinul de deasupra NU a permis accesul instalatorului timp de 6 luni. Apartamentul meu a fost distrus de apa care a curs in continuu ... (vezi toată discuția)
Daune in urma inundatiei blocului elishepherd elishepherd Mama mea locuieste la etajul 3 intr-un bloc de 6 etaje. In ultimele 18 luni a fost inundata prin tavan de 4 ori, ultima data intamplandu-se acum doua ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)