avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obligatiile cetateanului strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obligatiile cetateanului strain

Ce obligatii are un cetatean strain venit in vizita la prieteni sau rude pentru o perioada scurta, cu privire la anuntatea sederii sale, a domiciliului pe timpul sederii sau daca au loc evenimente deosebite cum ar fii casatoria sa? Unde face cunoscute aceste lucruri?
Cel mai recent răspuns: alinacasaru , utilizator 21:38, 24 Aprilie 2012
Politia de frontiera spune cam asa:

Străinul intrat legal pe tritoriul României are obligaţia să anunţe despre aceasta organul de poliţie competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării. Fac excepţie cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European.

Sursa: [ link extern ]
Da, asa e: strainul se anunta la politie daca vine cu viza pentru studii (si va locui cu chirie, ca exemplu) sau mai stiu eu cum... Venind in vizita la prieteni / rude – de aceea am subliniat – gazda il anunta la politie. Asa cum procedeaza hotelierii pentru strainii cazati la ei: nu merge turistul sa se anunte la politie...
Raspunsul e bun si eu am mers pe lege si cand am fost la politie, un sediu din sectorul 3 Bucuresti, politistul cu care am vorbit mai avea un pic si pufnea in ras.....:) Asa se intampla daca esti prea corect. Puteti incerca sa urmati sfatul nu cred insa ca va face vreo diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a anulat permis de sedere fara aviz si mi s-a refuzat intrarea in romania! maxim2000 maxim2000 Pe data de 3 iunie am sosit la aeroportul Iasi la 21:30 eu cetatean marocan cu detinind un permis de sedere temporar valabil pina la data de 27/07 /2013 si cu ... (vezi toată discuția)
Viza de reintregire a familiei Violetagaudi Violetagaudi Buna Sint casatorita cu un cetatean egiptean de un an jumate.sotul meu a depus acte oentru viza de trei ori si a fost refuzat pe motiv ca ei nu cred ca intre ... (vezi toată discuția)
Rezident pe termen lung- ce alexandragabriela12 alexandragabriela12 Am un prieten care de curand si-a schimbat permisul de sedere pe care il avea si a primit unul mai \"ALTFEL\"=D>. Permisul vechi a fost tot permanet adica pe ... (vezi toată discuția)