avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierdut chitanta apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierdut chitanta apa

In 2009 me-a tras apa in curte la casa de cavanta,la tara si am consumat 50 mc pana in primavara lui 2010, cand i-am platit.Anul acesta cand am vrut sa platesc de la 50 ,la 75 mc (adica 25 mc de apa), mi s-a spus ca nici aia 50 nu sunt platiti, ca nu figureaza in registrul lor.Le-am spus ca am platit, ca am chitanta acasa.M-au rugat sa vin cu chitanta, ca cel care mi-a incasat banii atunci,nu mai este acum acolo si ca nu a descarcat chitanta in registru.Am cautat chitanta acasa, dar nu o mai gasesc.Dar avem martori ca am platit, caci am platit pt. mai multi vecini atunci,cand am fost sa platesc pt.mine.Ce este de facut in conditiile in care eu nu gasesc chitanta si ei vor sa mai platesc inca odata 50 mc de apa? Ei nu au niciun interes sa caute chitanta ,in chitantierele lor.

Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:09, 30 Noiembrie 2011
romanik a scris:

De ce sa fac eu dovada ca le-am platit?

Pentru ca vi se cere sa faceti o astfel de dovada. Se pot intampla multe....cu chitantele. De aceea e necesar ca aceste chitante sa fie pastrate macar 2-3 ani pana cand vin facturile urmatoare si din care reiese ca platile sunt la zi.
O evidenta se poate pierde sau poate incapea pe mana unor borfasi.
E un mod de a va apara de agresiune, altfel, daca nu aveti acest instrument - chitanta, nu puteti dovedi nimic.

Si da, si eu patit-o ca si @Adam Grecu sa vina la mine oameni care sa pretinda ca au platit si de fapt sa fi uitat ca nu au platit. Le-am aratat registrul de casa, le-am aratat chitantierele din perioada in care pretindeau ca au platit si se lamureau.
A existat o singura exceptie, proprietara cu pricina pretindea ca eu i-am dat o chitanta falsa.
Intrebarea mea a fost:"Cum naiba sa fi stiut eu ca o sa piarda chitanta prin care pretindea ca a platit, astfel incat sa-i fac o chitanta falsa tocmai ei, numai ei si tocmai atunci dintre toti care platisera in acea luna. A ramas totusi cu impresia, cel putin asa clama, ca am furat-o si ca ma va dovedi :rtfm:
Ehei! :) De la vorba la fapta e cale lunga!
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
elga50, moderator
vineri ma duc la Primarie, caci acolo am facut plata,exact la d-na care mi-a incasat banii si o sa-i cer sa-mi dea chitantele din lunile Aprilie-Mai 2010.o sa caut eu prin ele, chitanta mea, ca sa-i dovedesc ca am platit.o sa va tin la curent cu ce am rezolvat, saptamana viitoare.va multumesc, tuturor pt. sfaturi
Da, este cel mai bun lucru pe care puteti sa-l faceti, avand in vedere ca plata se face la primaria locala, lucru pe care nu l-am realizat de prima data... Credeam ca este ca la noi la asociatie, cu plata la furnizorul judetean de apa unde numai intr-o luna se fac zeci de mii de incasari individuale... Pai da, nu pot fi mii de chitante de verificat. luati una-doua chitante de la vecini ca sa stiti ordinul de marime al chitantei (ca numar de chitanta), depistati chitantierul si in cateva minute aflati adevarul. Nu trebuie sa dati cu parul! Se mai intampla si astfel de greseli, adica cel care a facut inregistrarile in registrul de casa sa fi ”sarit” tocmai chitanta dvs. Asta e, ne-ati povestit cum s-a intamplat si noi am incercat sa va sfatuim cum trebuie sa procedati. Interesant este ca dvs. chiar vreti sa va achitati consumul, dar nu vreti sa fiti fraieriti (cu voie sau fara voie) de un functionar neatent de la primarie, aspect pe care l-am apreciat de la inceput.
Mult succes si sa ne informati cam ati stins conflictul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantiere cu aceeasi serie dalv dalv Dupa mai bine de 3 ani am reusit ca in calitate de cenzor sa intru in posesia documentelor asociatiei pentru o verificare pe ultimii 2 ani Pana acum am ... (vezi toată discuția)
Incasare intretinere? d_dadani d_dadani Cui sau Ce autoritati ar trebui sa sesisez avand in vedere ca este a treia oara in acest an cand intretinerea imi este incasata , dar in registrul de ... (vezi toată discuția)
Factura apa rece mare black_fn black_fn Buna ziua, Am stat in chirie 3 luni intr-o garsoniera si am platit la zi facturile pentru intretinere. In fiecare luna venea un reprezentat a administratiei ... (vezi toată discuția)