romanik a scris:
De ce sa fac eu dovada ca le-am platit?
Pentru ca vi se cere sa faceti o astfel de dovada. Se pot intampla multe....cu chitantele. De aceea e necesar ca aceste chitante sa fie pastrate macar 2-3 ani pana cand vin facturile urmatoare si din care reiese ca platile sunt la zi.
O evidenta se poate pierde sau poate incapea pe mana unor borfasi.
E un mod de a va apara de agresiune, altfel, daca nu aveti acest instrument - chitanta, nu puteti dovedi nimic.
Si da, si eu patit-o ca si @Adam Grecu sa vina la mine oameni care sa pretinda ca au platit si de fapt sa fi uitat ca nu au platit. Le-am aratat registrul de casa, le-am aratat chitantierele din perioada in care pretindeau ca au platit si se lamureau.
A existat o singura exceptie, proprietara cu pricina pretindea ca eu i-am dat o chitanta falsa.
Intrebarea mea a fost:"Cum naiba sa fi stiut eu ca o sa piarda chitanta prin care pretindea ca a platit, astfel incat sa-i fac o chitanta falsa tocmai ei, numai ei si tocmai atunci dintre toti care platisera in acea luna. A ramas totusi cu impresia, cel putin asa clama, ca am furat-o si ca ma va dovedi :rtfm:
Ehei! :) De la vorba la fapta e cale lunga!