avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Petreceri cu semnaturile vecinilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Petreceri cu semnaturile vecinilor

Buna ziua,

Aflu de la TV ca o lege privind petrecerile a trecut de senat fara a fi discutata si mai are un pas pina la aprobare. Aceasta lege prevede incuviintarea petrecerilor cu semnaturile vecinilor.
Sunt terifiat de ce se va intampla, pina acum situatia era tinuta cit de cit sub control de Legea 61.
- cine va controla in miez de noapte care vecin a semnat si care nu?
- cine va putea spune care vecin a semnat si la care s-a imitat semnatura?
- pe cite etaje dintr-un bloc trebuie luate semnaturi? Uneori, daca e muzica prea tare se aude si de la etajul 10!
- cine si de ce are interes sa fie si mai mare nebunie decit este cu pastrarea linistii publice prin aducerea acestei legi? Daca nu ma insel, politia recomanda in trecut luarea semnaturilor vecinilor fara a fi legala procedura.
Scriu aici sa va intreb ce se poate face ca sa oprim aceasta lege de la a fi votata?
Nici nu vreau sa-mi imaginez ce va face politia in miez de noapte cind vine sa controleze cine a semnat si cine nu. Pina verifica ei petrecerea va continua, noi nu vom dormi si asta e foarte grav. Se vor gasi mereu puncte slabe ale acestei legi prin care sa fie ocolita si noi terminati de fiecare data cind vreunu va da petrecere.
Ce se poate face ca sa oprim aceasta lege?
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 10:59, 8 Decembrie 2011
Pai nici nu conteaza cine a semnat, estede ajuns ca un vecin sa nu semneze si sa sune la politie, ei aplica amenda.
Nu inteleg rostul acestei legi, doar ca va complica si mai mult viata noastra si asa Legea 61 era plina de imperfectiuni.
Nu exista un asemenea proiect de lege, pe site-o CDEP nu apare, deci nu exista.
Am auzit eu cu urechile mele la TV ca a fost votata de senat si se indreapta spre camera depuatilor.
Cred ca am mai auzit de aberatii din astea cu semnaturile in trecut, posibil sa fi fost vreodata vreo asemenea reglementare prin vreo lege si acum s-au trezit s-o reinnoiasca, sa arate si ei ca se preocupa.
La o cercetare mai atenta, da, am gasit proprunerile PSD-ului. Nu sunt chiar atat de rele.

Senatorii jurişti au întocmit ieri în unanimitate un raport de admitere a propunerii legislative care prevede că petrecerile private care presupun depăşirea limitelor de zgomot admise se pot face numai cu acordul scris al vecinilor.
Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de senatori ai PSD, prevede şi faptul că în localurile publice situate în imobile cu destinaţie de locuinţă sau în imediata vecinătate a acestora, precum şi pe terasele în aer liber, programul muzical poate fi difuzat între orele 9.00 - 22.00. Potrivit Agerpres, aceste programe muzicale pot depăşi însă ora 22.00 doar dacă au fost efectuate lucrări de fonoizolaţie, care reduc zgomotul sub limita legală şi dacă vecinii îşi dau acordul scris în acest sens.
Conform propunerii de lege, în staţiunile turistice, autorităţile locale pot stabili şi alte orare de funcţionare a localurilor publice şi de difuzare a programelor muzicale, în funcţie de interesul local, după consultarea cetăţenilor, a operatorilor economici din turism şi a autorităţilor competente pentru protecţia mediului.
Sunt considerate contravenții tulburarea liniştii locuitorilor prin „strigăte, larmă sau folosirea excesivă a oricărui aparat, obiect, instrument ori instalaţie muzicală de intensitate mare în intervalul 22.00 -8.00”, dar şi organizarea de petreceri private în corturi, spaţii neacoperite situate în perimetrul apropiat al imobilelor cu caracter de locuinţă.
Contravenţiile se sancţionează cu amendă de la 200 şi până la 3.000 lei, în funcţie de gravitatea faptei.

Alte discuții în legătură

Vecina sensibila julie88 julie88 stau la bloc la etajul 1.sunt venita acasa de la facultate cam de o luna.am obiceiul de 2- 3 ori pe saptamana mai ales cand fac curatenie sa ascult muzica mai ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi? cedeandreea cedeandreea Buna ziua. De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de ... (vezi toată discuția)
Vecin deranjant emihin emihin Buna ziua, Doresc sa va cer ajutorul in problema cu care ma confrunt de ceva vreme: ne-am mutat intr-un imobil nou in care aproape fiecare zi/ noapte este ... (vezi toată discuția)