avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua,

In situatia de mai jos, pot beneficia de somaj:
- perioada feb.2005-apr.2008 -angajata SC X
-perioada apr. 2008- 14.10.2010 - concediu ingrijire copil (2 copii unul dupa celalalt )
- perioada 14.10.10-25.11.11 angajata SC Y (desfiintat post - stagiu de cotizare 10 luni)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 7 Decembrie 2011
Da, aveti dreptul la indemnizatie de somaj, prin cumularea perioadei de 10 luni in care ati lucrat la SC Y (cu norma intreaga) cu cea de concediu pentru ingrijirea copilului, care constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
De ce in perioada 14.10.2010 - 25.11.2011 aveti numai 10 luni de cotizare pentru ca sunt 13 luni si 10 zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj claudana claudana Buna seara! Va rog frumos sa-mi spune-ti daca in situatia pe care o prezint in continuare mai pot beneficia de indemnizatie de somaj: -01.02.2007- 27.06.2009 ... (vezi toată discuția)
Perioada de concediu ingrijire copil platita se considera stagiu ... Alexutu123 Alexutu123 Perioada de concediu ingrijire copil platita se considera stagiu de cotizare pentru pensia de stat? Dar perioada neplatita? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj LISA2000 LISA2000 Buna ziua, Am si eu o intrebare , concediul pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani , se figureaza in stagiul de cotizare? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)