avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu pe CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu pe CM

daca acum am pe CM tot salariul, dar imi dau demisia si ma duc in alt loc..
noul angajator poate pune pe CM un salariu mai mic iar restul pe dr autor?
sau e ilegal si este nevoit sa scrie suma existenta pe CM (sau mai mult, niciodata mai putin) si restul pe dr autor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 9 Octombrie 2008
Eu nu am văzut în lege să se specifice că un angajator este obligat să îţi ofere cât ai avut la ultimul loc de muncă. atâta timp cât nu este sub minimul legal.
Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor. Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute in c.i.m. în timpul executării acestuia impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional modificare program kittybutnariu kittybutnariu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: daca unui angajat i se modifica programul- deci este vorba despre o alta repartizare a timpului de ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim rodica_ignat rodica_ignat Dupa inregistrarea Contractului Colectiv de Munca la ITM ,Contractul Individual de Munca necesita un act aditional in care sa se specifice ca din data de ... (vezi toată discuția)
Anuntarea angajatului in cazul schimbarii locului de munca victorache victorache Buna ziua, astazi am fost anuntat telefonic de seful meu ca de la data de 15 sa ma prezint la alt loc de munca , alt serviciu decat cel la care am fost ... (vezi toată discuția)