avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ramas fara gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ramas fara gaze

Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu un alt apartament pe vechea conducta de gaze, deci care platim pausal la Asociatia de proprietari. De 30 de zile o fost sistata furnizarea gazului .eu nu am datorii la asociatia de proprietari. Presedintele asociatiei mi-a zis ca trebuie reinnoit contractul cu Eon,si de aceea a fost oprit gazul. In situatia asta deschiderea se plateste de catre asociatie de proprietariX-(

Pot actiona asociatia de proprietari in instanta intrucat contractul de furnizare a gazului este incheiat intre Eon si asociatie?
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:57, 14 Decembrie 2011
teava de gaz nu eara deteriorata ,era functionala si cum revizia se face odata la doi ai are si verificarea facuta
@elga,
Cred ca nu m-am facut bine inteles si este doar vina mea.
Eu am spus si repet ca sunt mai multe motive de a dezafecta o instalatie de gaz, de apa, de orice ar fi, care foloseste doar pentru unul sau doua apartamente din 30-50 de apartamente.
Daca vreti va detalize.
Dar am povestit cazul concret asa cum s-a petrecut intr-un bloc de la noi, pentru a sublinia faptul ca furnizorul a dezafectat acea instalatie fara sa discute cu presedintele sau administratorul asociatiei. Apoi, cand singurul proprietar, beneficiar al acestei instalatii "comune" (de fapt ce deservea un singur apartament), a apelat la furnizor sa i se dea gaz, reprezentantii furnizorului i-au spus ca asociatia a solicitata dezafectarea instalatiei.
Sigur ca proprietarul l-a sunat imediat pe presedinte, cu strigate si urlete ce au durat cateva minute bune pentru ca nu facea pauza macar sa rasufle.
Presedintele a luat legatura cu cei de la gaz, a discutat, a incercat sa repuna instalatia in functiune, a ascultat argumentele lor... Nu a reusit deoarece furnizorul a avut argumente cu privire la siguranta instalatiei, a securitatii, a costurilor, a evidentei...
Toate acestea au fost imediat prezentate de catre presedinte acelui proprietar ramas fara gaze. Acesta a mers personal in audienta la sefii de la gaz si a trebuit sa ia cunostinta personal de toata motivatia acestora.
Asa ca proprietarul si-a instalat centrala termica proprie, mai ales ca tot blocul era debransat de la incalzirea centralizata.

Ceva asemanator s-a intamplat cand au mai ramas doar 10 apartamente bransate la agentul termic comun, iar 105 apartamente si toti agentii economici din asociatie (40% ca pondere) aveau centrale proprii si eraui debransati de la caldura comuna si apa calda la comun. A trebuit sa-i convingem, nu fara suparari, ca este mai economic sa se debranseze si ei, sa-si instaleze centrale proprii. Le venea apa calda dupa 5 minute de la deschiderea robinetului pentru ca acea apa venea prin coloanele ce treceau prin subsol, toate apartamentele, spatii comune... La fel si agentul termic. Instalatiile erau vechi iar furnizorul ameninta ca nu ne mai livreaza agent termic daca nu le inlocuim. Costul unitat al apei calde si-al caldurii era dublu fata de situatia cand ar fi fost toate apartamentele bransate la instalatia comuna s.a.m.d.
Eu stiu ca traiul la bloc inseamna, printre altele, si adaptarea la situatie, adoptarea celor mai economice metode de asigurare a utilitatilor si acceptarea deciziilor sau hotararilor luate de majoritatea proprietrilor in adunarea generala sau de membrii comitetului ca reprezentanti alesi ai tuturor proprietarilor.
Da, numai ca vedeti, utilizatorul ne spune ca vechiul contract a expirat, iar presedintele nu l-a reinnoit. De ce? Pentru ca nu-l mai interesa sa se duca pana la sediul furnizorului si sa refaca contractul numai pentru doi proprietari. Presedintele a lasat sa se perimeze situatia uitand sau neglijand sa se duca sa reinnoiasca contractul pentru ca nu era persoana lui in situatie sau nu erau mai multi proprietari.
Deci nu e vorba aici nici de accident, nici de faptul ca furnizorul a constatat ca tevile sunt degradate, pur si simplu a expirat un contract care nu a mai fost reinnoit.
Da, cei de la gaz asa au spus si in cazul nostru, ca presedintele asociatiei a solicitat dezafectarea instalatiei. Iar proprietarul a crezut, asa cum v-am povestit. Aici este asemanarea si de aceea v-am povestit. In cazul nostru nu a fost intrebat nimeni din conducerea asociatie si dezafectarea instalatiei a facut-o cineva de la gaz. Nu se punea problema ce comoditate a presedintelui sau administratorului...
corect a inteles perfect elga50 de fapt despre asta este vorba ,ca presedintele de asociatie nu s-a sinchisit sa reinoiasca contractilul cu eon gaz ,cu toate ca mai existau 2 apartamente racordate la gaz ,si a facut o discriminare sau un abuz de putere

Alte discuții în legătură

Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Verificare instalatie gaze udau_1966 udau_1966 incepand de azi,09.04.2013, in asociatia mea au inceput verificarile la instalatia de gaze ce alimenteaza fiecare apartament, verificare care se face ... (vezi toată discuția)
1. demisie presedinte 2. debransare fara avizul asociatiei daniela ciocoiu daniela ciocoiu 1. Ma intereseaza unde se poate adresa un presedinte de asociatie pentru a demisiona din functie. 2. Daca un chirias al unui apartament s-a debransat si si-a ... (vezi toată discuția)