avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare act identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare act identitate

Trebuia sa-mi ridic noul act de identitate, si mi s-a spus ca nu mi-l pot face pt ca a intervenit o problema. Si anume, in timpul facultatii facuta in Gl, eu fiind din Br, in loc de viza de flotant politia de acolo mi-a facut domiciliu pe Gl( in conditiile in care eu domiciliez in Br, am fost luata in spatiu de parintii mei care domiciliaza de asemenea in Br). Mi s-a spus ca dureza pana la 45 de zile solutionarea, insa am nevoie urgenta, urgenta de act! Cum as putea sa urgentez solutionarea? Sau cine trebuie sa raspunda pt greseala asta?
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 19:13, 21 Decembrie 2011
Solicitati eliberarea unei carte de identitate provizorie.
Nu merge nici varianta asta! Am incercat! Se leaga de " verificarea actelor" la GL. Pana acei stimabili nu se misca, cei de la Br nici nu ma baga-n seama!Am de asteptat cca 45 de zile! Nu e ciudata toata situatia?
O explicatie (singura, in opinia mea) ar putea fi ca la Galati, cand ati solicitat viza de resedinta, ati fost implementata in baza de date cu DOMICILIUL in Galati, in loc de resedinta.

Acum au descoperit greseala facuta si incearca sa gaseasca o solutie sa nu o pateasca colegii din Galati.
Cei din Braila v-ar fi putut ajuta, atat pe dvs. cat si pe colegii lor, daca va spuneau sa va faceti cererea cu motivul Expirare + schimbare de domiciliu.

Solicitati celor de la Braila sa isi sune colegii de la Galati si sa rezolve problema cat mai repede, in sensul ca cei din Galati trebuie sa-si modifice baza de date pentru ca dvs. sa nu mai apareti cu domiciliul in Galati.
Abia dupa ce vor face cei din Galati modificarea vor putea cei din Braila sa va elibereze actul de identitate.
De aceea dureaza atat de mult - adica s-ar putea rezolva in timp foarte scurt daca ar fi bunavointa, insa daca nu presati se vor incadra exact in cele 45 de zile la care le da dreptul legea.

Va sfatuiesc sa le spuneti ca veti suna direct la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, pentru ca nu e corect sa fiti pusa in situatia de a nu va putea depune actele pentru ajutorul de somaj din cauza ca un functionar, la un moment dat, a fost cascat sau ma rog, a gresit.

Telefonul de la Bucuresti este:
Reclamatii si sesizari: 021/413.56.49
Ar trebui sa fie afisat si pe langa ghiseul de preluare a actelor un numar de telefon unde sa puteti suna pentru reclamatii, eu pe acesta l-am luat de pe net.

Insa cei din Galati vor fi mai afectati de aceasta eventuala reclamatie, de aceea incercati un telefon si la unul dintre numerele acestea (sau la toate :) ) si insistati sa vorbiti cu cineva care poate urgenta rezolvarea problemei:

0236.411.513 ; 0336.401.866; 0336.401.867
[ link extern ]

Succes :luck:
Multumesc frumos pt sfaturi! E clar ca doar insistenta si presiunea mai pot rezolva cumva situatia! Oricum e o mare, mare, mare bataie de joc! Si daca ma gandesc mai bine...chiar o sa fac o reclamatie! Oricum pana la solutionarea problemutei mele o sa va mai contactez!:)
E o greseala pe linie de informatica. E posibil ca operatorul de calculator care a facut viza de resedinta sa va fi actualizat in calculator un domiciliu. In acest fel a disparut domiciliul de Braila si a aparut, ca domiciliu, adresa de resedinta din Galati. Sau e posibil sa fi disparut domiciliul cu totul.
Greseli de acest gen mai apar si la transmiterea informatiilor din Registrul Local de Evidenta a Persoanelor(pe care se lucra acum 1sau 2 ani cu aproximatie) in Registrul Judetean si apoi in cel National. Nu trebuie sa fie cumva vina unui operator e vina aplicatiei pe care se lucreaza.
Cele doua servicii trebuie sa poarte o corespondenta pentru a clarifica ce s-a intamplat. Eventual au de scos ceva cereri din arhiva. Daca si celelalte servicii din tara au arhiva impreuna cu arhiva primariei dureaza pana se scoate o cerere din arhiva. In unele localitati arhivele au program doar 2 zile pe saptamana.
E important ca acum, cand s-a constatat greseala, sa se clarifice toate informatiile din Registrul National de Evidenta a Persoanelor care va privesc. Pentru a se evita alte probleme pe viitor. S-ar putea ca la un moment dat sa aveti nevoie de informatiile dvs din Registrul National de Evidenta a Persoanelor. Si daca acum nu aveti putintica rabdare sa se clarifice lucrurile s-ar putea ca pe viitor sa fiti iar suparata pe cei de la evidenta.
Termenul legal de eliberare a unui act de identitate este de 30 de zile si poate fi prelungit pana la 45 de zile cu aprobarea sefului de serviciu, tocmai pentru astfel de dosare care necesita verificari suplimentare.
Au fost cazuri in care persoanele au disparut cu totul sau au fost amestecate datele persoanelor pentru ca din greseala s-a atribuit acelasi cod numeric personal la 2 persoane.
Dupa mine v-as sfatui sa aveti putina rabdare si sa sunati la serviciul de evidenta unde ati depus cererea de eliberare a actului de identitate pt.a vedea stadiul dosarului.

Alte discuții în legătură

O mica mare problema...cel putin pt familia mea cicisxn cicisxn Buna seara. In ultimii 3 ani si jumatate,atat eu cat si sotia am lucrat la o firma cu profil GSM. Noi avem domiciliu stabil in Braila,firma e din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj intr-un judet in care lucrez dar nu pot dovedi domiciliu? cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Domiciliul meu stabil este in judetul Braila dar de 1 an lucrez in judetul Sibiu. Cand m-am angajat aveam o viza de flotant, mentionata evident ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit alinasadoveanu alinasadoveanu Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa ... (vezi toată discuția)