Buna seara. In 2008 am fost acidentat de catre un individ pe trecerea de pietoni care nu poseda permis de conducere.In ianuarie 2011 a ramas definitiva condamnarea acestuia la 2 ani(vatamare corporala+conducere fara permis) de inchisoare cu suspendare si teremen de incercare 4 ani.Azi 12-12-20011 l-am zarit pe individ la voalan,am apelat serviciul 112 a fost oprit in trafic si surpriza individul a dobandit un permis in Italia si cei de la politite au sustinut sus si tare ca este valabil.Am facut un tam tam cu hotararea in brate.Va intreb cum este posibil ca in anul 2011 in Romania sa circuli pe drumurile publice cu un permis de Italia dar tu fiind condamnat in Ro pt conducere fara permis si vatamare corporala.O sa merg pana la extremis o sa sesizez toate instantele posibile sa se faca dreptate.Va multumesc pt cei care se ingaduie sa faca dreptate si sa raspunda la acest post
(6) Nu are dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau de furt al unui autovehicul, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 alin.(1).
Permis de conducere
lucikar
cum sa aflu daca am dreptul de a conduce pe drumurile publice cu noul permis obtinut in italia in anul2010 dupa ce in septembrie 2011 am fost condamnat cu ... (vezi toată discuția)