avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respingerea actiunii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respingerea actiunii de divort

Buna ziua,
In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii si au impreuna 2 minori (1 si 5 ani).
Unul din soti nu este de acord cu divortul, in ce fel trebuie sa isi sustina cauza pentru a duce la respingeea actiunii?
Cel mai recent răspuns: N_&_K_43 , utilizator 01:18, 27 Ianuarie 2011
Userul isi doreste impacarea dar daca este necesar mai mult timp de gandire prntru sotia reclamata este necesar sa fie mai multe termene de judecata.
Sau mai lungi termene de judecata... sau sa se suspende dosarul... sau sa fie respinsa cererea... :D
Da, Avlil timpul le poate rezolva pe toate:D

avocat Claudiu Lascoschi
daca sotia vrea sa divorteze ,si are avocat va divorta,,chiar daca are minori sau nu,pentru ca in primul rand daca ei doi nu se inteleg atunci nu va fi nici un bine pentru copii,din contra,vor fi mai multe certuri la care bineinteles vor asista si copii.Cel mai bine taiat in carne vie si gata.Faptul ca ei divorteaza,nu inseamna sa isi abandoneze copiii.De dragul copiilor nu se traieste cu nimeni.Si nu cred in acest lucru....stam impreuna pentru copii.....ar trebuie sa dispara.In spatele acestor afirmatii este teama ,lasitatea unui barbat de a ramane singur
In anul 2011 ar putea fi valabil ceea ce ziceti dar fara motive temeinice se va respinge actiunea de divort daca exista copil minor.
Concluzia ar tot aceea ca ar trebui sa isi angajeze avocat deoarece daca legiuitorul vroia sa se divorteze asa aiurea daca exista copii minori ii trimitea la notar sa divorteze si nu la instanta.
Prin urmare, daca actiunea nu este motivata si nu se va proba pe baza de probe actiunea de divort se poate respinge.
Daca nu se dorea asa de legiuitor le dadea dreptul de a divorta la notar si apoi in ceea ce privea copilul se decidea dupa cum vroia Dumnezeu.
Adica daca Dumnezeu avea treaba si nu se uita la acea situatie nu mai decidea nimeni...
Priviti cele de mai sus ca pe o parabola...

Nu priviti lucrurile care pot fi complicate intr-un mod simplist.
Statul are obligatia elementara de a se ocupa de proprii copii indiferent ca ii place sau nu...

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez! Doriana Poposcu Doriana Poposcu Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu ... (vezi toată discuția)
Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)
Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)