avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Statul este iarasi tras de urechi la CEDO!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Statul este iarasi tras de urechi la CEDO!

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a respins recursul Guvernului Romaniei in dosarul Revolutiei, ca atare, decizia anterioara a CEDO in acest caz a ramas definitiva, facand astfel crimele din decembrie '89 imprescriptibile. Aceasta decizie determina autoritatile la o reluare a cercetarilor si la o solutie justa, a mentionat avocatul care a reprezentat asociatiile de revolutionari in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Statul roman va fi executat silit. Romania poate fi obligata la plata despagubirilor pentru lipsa unui proces echitabil.

Cine plateste lipsa echitatii in instante ?
Statul (Noi contribuabilii) !!!

#-o
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:18, 27 Decembrie 2011
Nu cred ca mai avem ce invata, dar suntem in imposibilitatea de a face ceva. Atata vreme cat un judecator de la ICCJ, dupa doua decizii CEDO de condamnare a statului roman din cauza acestuia, este ales presedintele sectiei penale a ICCJ, iar apoi devine membru CSM, inseamna ca incopetenta este principalul criteriu de a fi avansat in aceasta tara. Si atunci cum credeti ca CSM-ul va lua o masura impotriva judecatorilor care gresesc, cand membrii acestuia pot fi oricand si ei acuzati de aceleasi greseli?
Nu cred ca incompetenta este principalul criteriu de a fi avansat in aceasta tara ... sistemul P.C.R. este mult mai puternic decat aceasta ”calitate” ...
Foarte utile informări v-ați decis să faceți domnule @rolandmindrila! Mulțumim.

În ceea ce privește Cauza Asociația 21 Decembrie 1989 contra Statului Român - căci despre aceasta este vorba, evident este un act de dreptate, pentru care aș dori să văd inclusiv acțiuni de regres împotriva celor cărora au administrat urmărirea penală în dosarul respectiv. M-ar bucura foarte mult.

Pentru cei interesați, speța este disponibilă aici:
[ link extern ]

PS.
Este foarte util, pentru profesioniști, să se uite inclusiv la încadrarea ca violare a Art. 2 și nu a Art. 6 a actelor de procedură, de către CEDO (vezi RAMSAHAI și alții v. Olanda), precum și la aspecte ce țin de competența temporală a Curții ( Silith v. Slovenia...)

Cu stimă.

Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse la cedo? sam bam sam bam ce sanse am la cedo in cazul in care: au fost audiati 3 martori ai acuzarii la un termen cand avocatul meu ales a avut cerere de amanare medicala, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Dosar cedo ioana_2009 ioana_2009 Buna ziua. Doresc sa depun o plangere la CEDO ca urmare a pierderii unui proces penal in care s a judecat un accident rutier. In urma accidentului mie mi s ... (vezi toată discuția)
Raspunderea magistratilor...personal,in cazul condamnarii romaniei de cedo... gigelas gigelas [b]Cred ca ar fi util sa deschidem un topic,cu privire la raspunderea magistratilor,in cazul condamnarii Romaniei la CEDO[/b]. Astfel,parerea mea,ar trebui ... (vezi toată discuția)