avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... HG nr.1225/2011 - salariul minim brut pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

HG nr.1225/2011 - salariul minim brut pe economie

Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 922/2011
Hotarare nr. 1225 din 14 decembrie 2011 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:43, 22 Martie 2012
Da, se poate asa ceva ... este doar optiunea administratorului cu care salariatii pot fi sau nu de acord ...

Problema este ca in 2011 s-au aplicat acei coeficienti fara a avea vreo baza legala , intrucat nu mai exista CCMN de la 01.01.2011.
buna seara
In urma unui control din partea ITM mi s-a comunicat ca angajatul, in speta vinzator nu trebuie sa aiba salariul minim de 700 lei, ci unul mult mai mare. Oare este o greseala acest lucru? Mentionez ca angajata nu are studii de profil.
Multumesc anticipat pt raspuns
Numai daca se aplica coeficienti de ierarhizare prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia , un vanzator poate avea salariul mai mare decat salariul minim brut pe economie.
@adrianabresug...
Nimeni de aici nu va poate garanta ca va pierdeti sau nu locul de munca daca nu semnati sau daca semnati acel act aditional. Cert este faptul ca nu se pot aplica prevederile actului aditional, daca acesta nu este semnat de angajat.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Doina Elena, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)
Coeficienti ierarhizare 2012 rominaduca rominaduca buna ziua. Ma puteti lamuri va rog cu privire la coeficientii de ierarhizare?Am angajati care au primit 670, iar acum vor avea 700 si angajati care au luat ... (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)