avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PLATA CALDURII IN BLOCURI CU REPARTITOARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PLATA CALDURII IN BLOCURI CU REPARTITOARE

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc care are apartamente cu repartitoare si microcentrale termice, personal am microcentrala si de anul trecut ni se impune sa platim caldura "comuna". Mentionez ca toate caloriferele din spatiul comun au fost debransate.
Cum se poate rezolva aceasta inechitate?platesc ceea ce consum si ceea ce consuma altii ....?? Cum de la nivel national nu se face nimic. Va rog cei interesati dati un semn ...sa facem ceva!!! Banii ajung la termoficare si la cei care "calculeaza" =firmele de repartitoare , e o situatie similara cu caciucurile de iarna!!
credeam ca este un site unde poti obtine pareri avizate juridic vorbind, practic dvs ca moderator spuneti ca? exista un ordin al unei agentii nationale care decide pt populatie in mod abuziv ce servicii sa plateasca, inclusiv acele servicii de care nu beneficiaza , in folosul radet-ului si ca eu ca cetatean n-am decat sa ma mut ...sincer nu ma asteptam la atata incompetenta. dupa logica mea fara calcule : daca nu ai solutii iti vezi de ale tale .....
lala2011 a scris:
...care ar fi suma , procentul pe care apartamentele debransate ar trebui sa-l acopere din suma / caldura care intra in bloc/ scara?

Suma ce se calculeaza si suporta "la comun" atat de cei cu centrale proprii cat si de cei bransati la sistemul centralizat, difera foarte mult de la o asociatie sau un bloc la alta(ul) si chiar la acelasi bloc de la o luna la alta.
S-a purtat recent o asemenea discutie pe acest forum, unde s-au postat concret procentele calculate in primele luni din acest sezon. Astfel procentul din factura repartizat "la comun" a fost de 15% (@BEN46), 3 si 2% (@W_V_W_V), 22% (@elga50), 7,03% (@LocatarB), 4% (@unlocatar), 5,5% (@carmenmur)...
Cititi comentariile pe adresa urmatoare si faceti comparatie cu ceea ce platiti dumneavoastra:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
Adriantot, moderator
multumesc de informatii
~ Conținut șters la cerere ~
Sa nu ne pripim cu abuzul.... partile comune nu inseamna numai caloriferele... mai sunt tevile din subsol , care nu sunt tocmai subtirele, apoi coloanele care alimentau caloriferele debransate , in cazul in care n-au fost anulate din subsol.

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)
lipsa parti comune ale blocului- se pot cere cheltuieli de incalzire ? NeluBalas NeluBalas Buna seara.Subsolul blocului este neamenajat ( pamant pe jos cum a ramas de la constructor),tevile sunt izolate ,pe casa scarii caloriferele au fost ... (vezi toată discuția)