am fost asociat si firma respectiva a intrat in insolventa... eu eram administratorul statutar, toata vina revine asupra mea, asta a rezultat dupa ce lichidatorul si-a spus si el cuvantul. In fapt cel imi eram asociat si-a dus materiale de constructii(cu asta se ocupa firma) si-a construit o casa dupa care a vandut-o, nu a avut nici o factura pe materialele care le-a dus. Eu am angajatii firmei care au dus materialele la el acasa si unele persoane care au prestat servicii la casa care si-a construit-o si care in schimbul banilor au luat materiale de constructie de la firma noastra. Eu am acceptat deoarece eram asociati si el imi spunea ca o sa le plateasca pentru ca mai avea si alte firme si facea bani. Am vreo sansa impreuna cu martorii sa fac sa iasa adevarul la iveala si raspunderea sa nu fie a mea. Multumesc!
Buna seara
Din cate am inteles d-voastra a-ti fost administrator? Cate parti sociale a-ti avut in societate?
Celalalt asociat avea si calitatea de administrator?
Daca ,d-vstra a-ti fost singurul administrator ,si a-ti fost de acord cu faptele asociatului,iar procesul insolventei este inca pe rol ,sau puteti deschide o alta actiune personalaprin care faceti sesizare catre instanta cu martorii pe care ii aveti despre faptele asociatului.Cu toate ca este cam tardiva aceasta sesizare este singura solutie da a nu ramane cu datorii catre bugetul statului ca persoana fizica,si binenteles vi se poate face executarea silita.
Daca ati fost unic administrator parerea mea ca sansele sunt minime sa inlaturati raspunderea prevazuta de Legea nr. 85/2006. Eventual daca ati putea demonstra ca asociatul neadministrator s-a amestecat in administrarea societatii poate, poate...Va sfatuiesc sa angajati un avocat care sa aiba si calitatea de practician in insolventa pentru a va putea apara.
Lichidare srl
rina68
Buna ziua, am fost asociata la o firma . iar sediul firmei este la mine acasa,
Din 2009 firma nu mai are activitate. iar in 2010 a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Faliment
crisrian
Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)