avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de locatiune sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de locatiune sub semnatura privata

Avand in vedere prevederile Art. 1.798 Cod Civil- Contractele de locatiune incheiate prin inscris sub semnatura privata care au fost inregistrate la organele fiscale, precum si cele incheiate in forma autentica constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele si in modalitatile stabilite in contract sau, in lipsa acestora, prin lege. Ma intrebam daca se poate constitui titlu executoriu si un contract incheiat intre o institutie publica, de exemplu primaria si o persoana fizica.
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 20:26, 1 Ianuarie 2012
Daca indeplineste conditiile prevazute in articolul respectiv constituie titlu executoriu!
Si daca este prevazut in contractul asumat de partile semnatare
daca un contract incheiat sub semnatura privata contine o clauza care prevede ca contractul constituie titlu executoriu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract la anaf lacramioara81 lacramioara81 Buna ziua! Contractele de inchiriere incheiate de persoane juridice cu persoane fizice se inregistreaza la ANAF? De ex. municipiul este proprietarul ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere moni22 moni22 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce acte ar trebui sa mai fac, in afara de contractul de inchiriere, pentru a fi protejata in cazul cand chiriasi nu platesc. ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere. clauza privind caracterul de titlu executoriu prin vointa partilor gabrieladina gabrieladina Urmatoarea clauza:\"Prezentul contract reprezinta titlu executoriu prin vointa expresa a partilor\", este legala si ce consecinte implica in cazul in care este ... (vezi toată discuția)