elis a scris:
OUG nr.148/2005 prevede care sunt categoriile de venituri impozabile care se iau in calcul la stabilirea drepturilor prevazute de acest act normativ, si nume : Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege.
Buna ziua,
Sunt functionar public si pe langa salariu de baza am un spor lunar de 75% si stimulent la salariu, care variaza dar este impozabil. Sumele incasate lunar apar pe fluturasul de salariu, se trec pe adeverinte si sunt luate in calcul de catre banci, spre exemplu. Va rog sa-mi comunicati daca se vor lua in considerare si la indemnizatie, pt calcularea celor 85%? Multumesc frumos!
Mentionez ca sporul de 75% e permanent si trecut in cartea de munca, stimulentul fiind pana la 3 salarii se impoziteaza dar nu are un corespondent la salariul brut.
Multumesc frumos, nu am gasit nicaieri pana acum un raspuns sigur, nici la HR nu m-au lamurit, pe net nu s-a mai pus problema functionarilor publici.