avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Desi am primit fisa postului, nu pot sa-mi exercit ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Desi am primit fisa postului, nu pot sa-mi exercit atributiile prevazute in aceasta intrucat nu am acces la documente

lucrez ca functionar public intr-o primarie. Am fost referent in cadrul unui compartiment, apoi promovata pe studii superioare in cadrul altui compartiment, pe un alt post in profilul studiilor absolvite. Dupa un timp, am primit fisa postului cu atributii specifice noului post. Problema este ca desi detin aceasta fisa, nu imi pot intra in atributii, intrucat nu mi se predau documentele de la noul loc de munca. Sunt pacalita de aproape un an ca mi se vor preda dar nu se intampla acest lucru. Practic nu am acces nici in birou, nici la documente. ce pot sa fac in aceasta situatie ? problemele pe care ar trebui sa le rezolv eu le rezolva un alt functionar, care detine un alt post. Multumesc ptr. ajutor.
Faceti plangere penala

ART. 246
Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

ART. 247
Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi
Îngrădirea, de către un funcţionar public, a folosinţei sau a exerciţiului drepturilor unei persoane ori crearea pentru aceasta a unei situaţii de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

ART. 249
Neglijenţa în serviciu
Încălcarea din culpă, de către un funcţionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă s-a cauzat o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia ori o vătămare importantă intereselor legale ale unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.
Fapta prevăzută în alin. 1, dacă a avut consecinţe

ART. 250
Purtarea abuzivă
Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană, de către un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
Ameninţarea săvârşită de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Lovirea sau alte acte de violenţă săvârşite de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.


Sunteti vinovata de situatie, fiindca in alt articol de col penal este prevazuta obligativitatea denuntarii infractiunilor sesizate de functionarii publici, si nimeni nu se poate apara cu necunoasterea legii. Sunt mai multe articole privitoare la functionarii publici in continuarea acestora in Codul Penal:
[ link extern ] /

Cele de sus privesc toti functionarii
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
masayoshi, utilizator
Va multumesc, dar sunt prea neputincioasa. cum pot proba eu aceasta situatie ? Stiti cum se procedeaza in judetele mici, nu te poti plange nicaieri, exista o influenta foarte puternica la toate institutiile publice, si esti mancat imediat. Eu un umil functionar, merg, imi solicit drepturile in fata marelui sef, mi se promite ca se rezolva, astept si....tot astept. Cine credeti ca te mai apara in astfel de situatii. Cei care ar trebui sa verifice nu sta sa ia fiecare functionar, sa verifice organigrama, statul de functii si locul lui de munca. Eu vreau sa stiu ce pot face in situatia asta, avand in vedere ca nu-mi pot prelua sarcinile de serviciu. Postul este pe probleme de personal. Imi este teama sa dau mai multe detalii. Vreau doar ajutor!

Am primit fisa, am semnat de primire evident, dar eu nu am cum sa iau din fiset dosarele si toate lucrarile daca nu mi se predau, e vorba de dosare personale si tot ce implica aceasta munca. Cum s-o execut daca nu mi se asigura absolut nimic? Nu am un loc stabilit in care sa stau, da exista R.O.I., fisa postului e conforma cu acesta, dar im rest nimic, pur si simplu sunt ignorata, si stau unde pot. Va multumesc ptr. timpul acordat.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Sa intelegem ca nu aveti nimic de lucru toata ziua sau ca vi se da de lucru ce nu reusesc sa faca altii? Mai exact nu aveti obiectul muncii? In acest caz eu sunt de parere sa le luati asa cum vin, adica sa ignorati total situatia si sa va consolati cu ideea ca mai trece inca o zi fara sa lucrati. Oricum trebuie sa fiti constienta ca daca se fac restructurari si seful al mare nu va are la suflet va pune pe lista. Asa ca luati frumusel atitudinea de nepasare si stati si cititi legile toata ziulica. Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim. Iar in caz de restructurare trebuie ca si colega sa dea examen pe post, numai ca dvs. care intre timp ati citit toata ziulica legile veti fi mai bine pregatita. Cearta nu poate sa va ajute cu nimic. Probabil colega nu doreste sa cunoasteti atributiile simtindu-se amenintata. Poate sunteti mai tanara, mai frumoasa si se simte complexata daca ati fii si mai desteapta. Aveti rabdare, timpul le rezolva pe toate. Vin alegerile, conducerea se mai schimba, etc.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil sef primarie de comuna iojamaria iojamaria Buna seara. As dori cateva precizari in ceea ce priveste posibilitatea existentei in statul de functii al unei primarii de grad I a postului de contabil sef, ... (vezi toată discuția)
Cum se face predarea documentelor gestionate in cazul incetarii raporturilor de serviciu imotepha imotepha sunt functionar public si ma intereseaza cadrul legal care stabileste modul in care se face predarea documentelor gestionate in perioada in care am detinut ... (vezi toată discuția)
Razbunare primar? MERKAT MERKAT Buna ziua,va prezint o situatie intalnita intr-o institutie publica locala cu edil PDL-ist. E vorba de persoana mea care in luna ianuarie 2010, ocupa o ... (vezi toată discuția)