avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj casa cumparata prin legea 112
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj casa cumparata prin legea 112

Sotii au cumparat impreuna locuinta in care locuiesc prin efectul legii 112. Mai sunt de platit rate inca 8 ani, rate pe care oricum doar unul dintre soti le plateste celalalt neavand nici un venit, dar acum au decis sa divorteze. In ce conditii se va face partajul avand in vedere ca mai sunt de platit rate ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:22, 6 Ianuarie 2012
1.Se determina suma achitata de catre cei doi soti in timpul casatoriei pentru cumpararea imobilului;
2.Se stabileste daca imobilul este comod partajabil in natura sau nu.
3.Daca nu este posibil partajul in natura se procedeaza la atribuirea imobilului unuia dintre soti(care urmeaza sa achite in continuare ratele), obligandu-l sa achite caluilalt sot 1/2 din suma determinata la pct. 1.
4.In mod evident, se poate proceda la contestarea contributiei, dar este o discutie lunga.
buna ziua. in cadrul procesului de partaj, sotul care a achitat ratele la imobil poate cere atribuirea acestuia in natura , asumandu-si obligatia platii sultei catre celalalt sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj norocel_bab norocel_bab In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)
Casa greu partajabila belcris14 belcris14 CE SE INTAMPLA DACA O CASA ESTE FOARTE GREU PARTAJABILA (SAU DELOC) SI LA PARTEA FINANCIARA NU NE INTELEGEM (SUNTEM 2 COPROPIETARI,EU LOCUIND DE 30 DE ANI) ? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)