avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului - modificata si semnata sub presiune.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului - modificata si semnata sub presiune.

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema:

Am functia de director, ocupata prin concurs, intr-o institutie de stat. Presedintele care coordoneaza activitatea institutiei se pare ca are o antipatie personala fata de mine pentru ca ma hartuieste permanent.

In acest context am fost invitat in biroul presedintelui, mi-a pus in fata fisa postului si mi s-a solicitat sa o semnez. Nici macar nu am fost lasat sa o citesc spunandu-mi-se textual : " veti primi un exemplar si veti avea tot timpul sa o cititi acasa !". Din pacate m-am lasat intimidat si am semnat-o.

Daca nu ar fi o situatie tragica pentru mine, FP ar fi chiar hazlie : Mi s-a pastrat denumirea postului si locul de munca (verbal mi s-a spus ca de luni sa ma mut in alt birou ) dar s-au facut urmatoarele modificari: Relatii ierahice - nu mai am nici un subordonat si sunt trecut direct in subordonarea presedintelui (eram in subordinea vicepresedintelui) ; Relatii de control – trasa o linie; Atributiile postului – la toate atributiile vechi a fost inlocuit “coordoneaza” , “controleaza”, “avizeaza” cu “ intocmeste” si “executa”. In plus au fost adaugate atributii noi, care nici macar nu se regasesc in atributiile specifice departamentului din ROF. Pe scurt, sunt un director fara subordonati si cu atributii doar executive !

Va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva in afara de demisie in conditiile in care in CIM, la atributii se mentioneaza doar ca sunt cele din fisa postului iar atributiile mentionate in aceasta fisa a postului sunt aproape imposibil de indeplinit.

Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
Gorun32, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gorun32 , utilizator 15:13, 10 Ianuarie 2012
Cunosc destul de bine sectorul public si stiu ce inseamna frustarea ...in locul dvs as proceda astfel:
- mai intai o intrevedere cu seful ierarhic in care sa-i explic nelamurile
- in cazul in care nu va intelege , as recurge la sesizarea scrisa ... in termen de 30 de zile sunt obligati sa va raspunda ..
- ultima solutie este actiunea in instanta .. as putea chiar extrapola aceasta pana la a o intelege ca un fel de discriminare fata de celelalte posruri de director ..

In afara demisiei mai exista incetarea c.i.m. cu acordul partilor sau concedierea ...

Va multumesc inca o data .

Seful ierarhic nu mai exista conform noii fise de post. (desi organigrama arata altceva si , din cate stiu eu, se poate modifica doar de Guvern ) Cel care mi-a fost sef ierarhic pana in acest moment cunoaste problema dar nu a avut ce face. Se afla intr-o situatie oarecum similara.

Ma simt prins in menghina. Sper sa-mi fac suficient curaj pentru sesizare. Nu stiu ce voi face pana primesc un raspuns. Daca refuz sa indeplinesc sarcinile inteleg ca imi poate fi desfacut contractul de munca, daca incerc sa le execut sunt sanse foarte mici sa reusesc si iar mi se poate desface contractul de munca.

Varianta incetariii c.i.m. cu acordul partilor nu cred ca este aplicabila atat timp cat exista deficit de personal in institutie.

In concluzie imi raman doua variante - sa plec de buna voie sau fortat. Exista avantaje / dezavantaje intre concediere si demisie ?
In concluzie imi raman doua variante - sa plec de buna voie sau fortat. Exista avantaje / dezavantaje intre concediere si demisie ?

Depinde de motivul concedierii ... daca este o concediere care nu tine de persoana salariatului atunci exista deosebiri ... in acest caz, concedierea din astfel de motive va da posibilitatea sa beneficiati de somaj .... demisia nu va da aceasta posibilitate ...
De asemenea, in cazul unei astfel de concedieri puteti beneficia de salarii compensatorii ...in cazul demisiei , nu se acorda asa ceva.
Cum anticipam, trebuie sa-mi dau demisia sau sa incerc o incetare CIM cu acordul partilor.

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun avantaj la "acordul partilor" fata de demisie.

Ce se intampla cu zilele de concediu neefectuate, aferente anului trecut, in cazul demisiei, respectiv "acordul partilor" ?
Nu exista niciun avantaj ... ambele modalitati de incetare a raportului de munca nu va da posibilitatea de a beneficia de somaj....

Zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani la incetarea c.i.m., indiferent de temeiul de drept al incetarii ...

Alte discuții în legătură

Urgent ajutor, va rog :) denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca ... (vezi toată discuția)
Fisa de post intocmita fara a se tine cont de activitatea specifica a postului szigi szigi Buna ziua! Prin reorganizare, functia de sef birou pe care am detinut-o, s-a desfintat. Am fost trecut pe functie de executie. Pana aici nu este nici o ... (vezi toată discuția)
Modificare ierarhie firmă (după semnarea fișei postului) pab|o pab|o Bună ziua Vă rog să-mi dați un sfat. Lucrez într-o firmă unde, când m-am angajat, ierarhia era urmatoarea: eu → director departament → director ... (vezi toată discuția)