sotul meu pe 30 01 face sase luni de arest preventiv ,in tot acest timp n-a fost chemat la audieri e posibil sa-l cheme de acum pana pe 30 ? mentionez ca sunt 39 de insi de anchetat dintre care doar 8 mai sunt pe arest, si a doua intrebare; daca nu-l cheama pana pe 30 ii da drumul direct de la arest sau ii cheama la tribunal?
cata dreptate ai avut parchetul i-a respins cererea,si saptamina viitoare ii cheama sa le prezinte materialu ca mai are o sap si se fac 180 de zile.Ce se poate intampla il pune liber sau ii mai prelunceste?
Pai...nu mai poate prelungi...in sens strict procedural...dar...
Face trimiterea in judecata si se va analiza mentinerea starii de arest, verificarea legalitatii si temeinicia luarii masurii arestarii preventive...
Consecinta va fi aceea ca, desi nu este o prelungire in sensul edictat de lege, mentinerea are de fapt acelasi efect juridic...mentinerea in stare de arest...
Exista insa si situatii in care inculpatii sunt pusi liberi cu aceasta ocazie.
In cazul dvs., parchetul a tras de timp cat a putut ca sa fie sigur ca il va tine arestat cat mai mult timp...
Am patit si eu asa si oricat am incercat sa prelungesc urmarirea penala dupa ce anterior fortam cumva trimiterea in judecata, parchetul s-a descurcat...si a facut cum a considerat ca ii este mai bine...
A tinut urmarirea penala exact cat a avut dreptul...desi la un moment dat nu mai era sigur ca se va incadra in timp...deoarece nu mai aveau dosarul...si nu puteau continua cercetarile...dar tot s-au incadrat in timp...la secunda aproape...
Depinde de parchet si de magistratii judecatori care vor analiza probele si pericolul real social concret pe care il prezinta persoana arestata .
In rest , sunt de acord cu dl.avocat Lascoschi.
Doamne nu stiu ce-o mai fi, va multumesc ca vorbiti cu mine si imi mai dati informati am atate intrebari fara raspuns imi fac tot felu de idei ,ma gandesc ca dupa asta il trimite la puscarie si-o sa fie vai de noi