avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini galagiosi noaptea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini galagiosi noaptea

Buna ziua,

Locuiesc cu chirie intr-un bloc din sect 5, cartier Rahova. In apartamentul de sub cel unde locuiesc eu, stau tot cu chirie 2 baieti, studenti (vecinii zic ca la teologie).
Problema cu ei este ca sunt foarte galagiosi: vorbesc intre ei foarte tare, canta noaptea la chitar si cu vocea, asculta muzica, tipa si injura ca la usa cortului. Uneori se linistesc in jur de 12 noaptea, dar alteori ii apuca pe la 2-3 dimineata.
Astept uneori pana ce trece de 12 ca sa ma pot culca- atunci fac ei liniste- si ma trezesc la 3 noaptea in tipetele lor. Probabil ca ziua ei dorm si atunci nu au nici o problema sa se distreze noaptea, doar ca eu ajung sa dorm cate 3 ore pe noapte si sa fiu ametita de somn a doua zi la serviciu.
Am fost si am vb cu ei si le-am spus frumos ca orele noastre de somn nu se potrivesc si sa nu mai faca asa galagie. Pe moment a avut efect, dar atunci nu bausera si te mai puteai intelegeai cu ei.
Odata – duminica spre luni, am chemat politia ca urlau cat ii tinea gura. Dupa ce a plecat politia au mai tinut-o asa vreo juma de ora si apoi au tacut ... probabil au obosit si ei.

Intrebarea mea este, legal, ce se poate face? Ma gandeam sa vb cu presedintele blocului, administratorul ... cu profesorii de la teologie, nu stiu nici eu cu cine si ce masuri se pot lua.
Este clar ca baietii astia nu au nici un pic de bun simt si doar cu vorba nu rezolv nimic. Am mai vb cu unii vecini si sunt si ei deranjati de galagia lor. Proprietara unde locuiesc baietii este plecata din tara si din ce am aflat unul dintre baieti este nepotul ei (nu e sigur, e doar ce stiu vecinii), asa ca nu stiu cat ma ajuta sa vorbesc cu ea. Tot un vecin mi-a spus ca cineva ar fi informat-o despre ceea ce se intampla, dar nu a crezut.
Ce se poate face legal ca sa nu ne mai deranjeze noaptea cu galagia ?

Multumesc, Veronik
Cel mai recent răspuns: veronik , utilizator 09:27, 10 Ianuarie 2012
Adam Grecu a scris:

Nu a reusit, asa ca s-a descurcat altfel... Acum este liniste (dar sa nu zic ”hop” , ca acestia uita repede corectia primita - insa ”bataia este rupta din rai” - dupa cum se stie...)




Altfel cum?
Da, politia a venit f repede si a stat destul de mult de vb cu ei. Din pacate indivizii aia nu au nici bun simt si nici frica de ceva. Si eu am incercat amiabil cu ei. Nu inteleg de ce nu stau la camin daca le place harmalaia. Ar tr sa asociatia de locatari sa poata face ceva in situatii de astea.
Nici eu nu stiu cati stau acolo, ca trecuti sunt doar 2, dar voci se aud mai multe.
Astia sunt viitorii preoti la care merge lumea sa se spovedeasca si sa le asculte sfaturile ...

Sesizati si la asociatie printr-o cerere catre presedinte rugandu-l sa vorbeasca cu tinerii, sa sesizeze si el politia.
Este buna si ideea de a face o sesizare catre facultate. Eu ama avut o problema acum cativa ani cu un student la Istorie si a fost suficient sa-l amenint ca o sa apelez la Decanul facultatii sa ma ajute si am rezolvat problema fara sa mai ajung sa fac sesizarea.
Multumesc tuturor care mi-au raspuns! Sa fiti sanatosi! :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre chiriasi seranno seranno Servus. Sunt student in Cluj-Napoca si stau in chirie. De cand m-am mutat in apartamentul in care stau momentan am avut probleme cu vecinul care sta cu un ... (vezi toată discuția)
Vecina sensibila julie88 julie88 stau la bloc la etajul 1.sunt venita acasa de la facultate cam de o luna.am obiceiul de 2- 3 ori pe saptamana mai ales cand fac curatenie sa ascult muzica mai ... (vezi toată discuția)
Urlete, lătrături și altele asemenea noaptea: unde aș putea să mă adresez pentru un câine care deranjează în bloc? Onshop Onshop Buna ziua, Unde as putea sa ma adresez pentru un caine care deranjeaza in bloc? Urlete noaptea, latraturi noaptea si altele asemenea. Am incercat cu vorba ... (vezi toată discuția)