anamaria.soaita a scris:
Vreau sa va spun ca ITM-ul cand vine in controale inopinate intra drect in unitate/sectie fara a avea nevoie de acordul sau insotirea sefilor si impart spre completare decalaratii salariatilor, care la fel din experienta mea, sunt anonime si acolo fiecare declara ceea ce vrea.
Cine nu riposteaza vehement angajatorului sau nu il da in judecata pentru o astfel de speta (ore suplimentare) nu mi se pare ca greseste pentru ca un salariat care isi creaza reputatia de permanent nemultumit greu isi poate gasi alt loc de munca mai ales ca stiu din proprie experienta ca se cer referinte la locul anterior de munca si daca mai este implicat si intr-un conflict de munca pe o tema ca aceasta nu cred ca ar vrea vreun angajator sa il aiba ca si salariat.Nu este firesc sa muncim in plus fara a fi platiti dar sincer n u cred ca exista loc de munca unde sa stai fix pe ceas 8 ore, nu sustin exploatarea dar sunt de parere ca trebuie schimbat locul de munca atunci cand exista nemultumiri si precizat ferm la noul loc pretentia de a munci zilnic strict 8 ore.
Acum sa ne cerem dreptul inseamna ca suntem angajati cu probleme?? Din cauza unor oameni care gandesc asa suntem in situatia asta. Daca angajatorul iti spune cand te angajeaza ca iti plateste ore suplimentare si apoi nu o mai face? ! E o diferenta intre a sta 15 minute peste program si a sta 2-3 ore zilnic. Cine nu riposteaza e luat de fraier si e supus in continuare aceluiasi tratament. Si nu cred ca as avea probleme la angajare in alta parte daca am sa pun problema asta pe portativ la actuala firma. Una este sa te plangi de toate conditiile si altceva sa te plangi cand angajatorul nu isi respecta contractul. Pentru asa ceva exista legi si nu numai. Deci da eu as risca orice. De ce? Pentru ca oameni de genul asta ne mananca munca si timpul si anii. Angajatorul care considera ,ca daca ti-ai cerut dreptul din contract , esti un angajat greu de multumit, nu merita sa ii fii angajat, pentru ca nici el nu va respecta la randul lui contractul.
Poate nu s-a inteles foarte clar ca orele alea petrecute la birou peste program , si subliniez ore si nu minute, trebuie platite sau recompensate prin zile libere.