avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca in cazul deciziei medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca in cazul deciziei medicale

in ce baza si cand inceteaza c.i.m. in cazul unui salariat care a primit decizie medicala asupra capacitatii de munca / gradul 2 sau 3 de invaliditate, fiindca Codul Muncii prevede incetarea c.i.m. la primirea deciziei de pensionare, deci care va fi situatia salariatului pana atunci, stiind ca dureaza apoximativ 2 luni, de la depunerea dosarului de pensionare. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
ContSters236579, utilizator
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 07:34, 19 Ianuarie 2012
Pentru cei care au decizie medicala de incadrare in gr.III de invaliditate: pot lucra 8 ore conform contractului individual de munca sau 4 ore conform deciziei medicale? si ma refer strict la perioada cuprinsa intre emiterea deciziei medicale si emiterea deciziei de pensionare...

freeelis a scris:

Ar fi logic asa cum spuneti dvs pentru cei care au decizie medicala de incadrare in gr.I si II de invaliditate , dar textul art.56 lit.c C.mun. se refera la decizia de pensionare si nu la decizia medicala de incadrare intr-un grad de invaliditate.


Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
BRAILEANUL, utilizator
Ar trebui sa lucreze conform deciziei medicale in acea perioada ....
Va multumesc pt.dezbaterea subiectului. Ceea ce mi se pare ciudat, este ca nimeni nu sesizeaza organele care ar putea lua o decizie privind modificarea art.56 c din CM la incetarea cim in cazul deciziei medicale. Fiecare face cum il taie capul. Daca este obligatoriu sa incetezi cim la primirea deciziei de pensie, de ce nu se mentioneaza ce se intampla cu salariatul in acea perioada , acest pirzandu-si capacitatea de munca total sau jumatate
Sesizarea a fost facuta la dezbaterea publica a modificarilor aduse Codului Muncii ... insa nu s-au luat in considerare foarte multe aspecte prezentate si care ar fi solutionat o parte din nelamuririle noastre cu privire la aplicarea Codului Muncii.
Pana nu va este comunicata decizia de pensionare pentru invaliditate, emisa de CNPP, nu puteti inceta CIM conform art. 56(1) lit "c" din C.M.. Continuarea relatiei contractuale pana la comunicarea deciziei de pensionare de invaliditate nu mai este posibila intrucat: pt invaliditate gradul I si II este interzisa prestarea activitatii de salariat, intrucat nu mai este posibila d.p.d.v. medical, iar in cazul invaliditatii gr. III cu drept de munca de cel mult 4 ore/zi la fel nu mai este posibila intrucat CIM in vigoare la data primirii deciziei asupra capacitatii de munca presupun ca este de 8 ore/zi. Apreciez ca aveti doua posibilitati in acesta situatie:
1. fie ii solicitati salariatului sa depuna o cerere de C.F.P. pana la data comunicrii deciziei de pensionare eliberate de CNPP;
2. fie ii solicitati salariatului sa depuna o cerere de incetare a CIM in temeiul art. 55 litera "c" "ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti" in speta a salariatului.
Totusi daca decizia asupra capacitatii de junca indica invaliditate gradul III puteti sa modificati timpul de munca din 8 ore/zi in cel mult 4 ore/zi, pt. a nu lasa salariatul fara nici un venit pana la comunicarea deciziei de pensionare, care dupa cum stim dureaza ....

Alte discuții în legătură

Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)
Contract de munca carmenliv carmenliv in cazul in care un salariat este propus pentru pensionare - invaliditate gradul III (cu drept de munca 4 ore/zi), ce se intampla? - Este incetat ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Un angajat a prezentat la firma decizia medicala asupra capacitatii de munca, din care reiese ca acesta si- a pierdut capacitatea de munca cel ... (vezi toată discuția)