avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj ; despagubire in rate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj ; despagubire in rate

Nu ma pot lamurii intr-o situatie.

Daca fac partajul pe apartament, si la divort apartamentul imi revine,la partaj judecatorul poate decide ca despagubirea catre sot sa se plateasca in rate ? (pun in discutie atit partajarea de 50%-50% , cit si partajare in cote diferite)
Poate da o asemenea decizie? In ce conditii legale poate da aceasta decizie?Poate decide si in cite rate?

Cel mai recent răspuns: Ella_P , utilizator 15:26, 27 Octombrie 2008
- da, am inteles ca nu pot sa impart legal la 3 . Eu doream ca impartirea la 3 sa se faca amiabil intre mine si sot , caz in care nu cred ca judecatorul avea ceva de obiectat.
- nu doresc ONG-ul sa ma ajute in proces, dar vreau, daca aceste legi se pot schimba, sa stiu ca ma pot implica si sa pot cere aceste schimbari.

Acum chiar luminati-ma, ce cistig ca mi se atribuie in natura bunul... chiar nu vad avantajul....
- nu trebuie sa-l despagubesc?
- nu se vinde apartamentul la valoarea pietei?
- la cum se vor da imprumuturile ....unde e avantajul/cistigul? (daca iei in considerare ca un calcul de imprumut se face lunind in considerare virsta, persoana singura /divortata/ cu intretinere copil,salar net lunar.)
- si daca trebuie sa vind apartamentul (sa il pot despagubii)...ce hazna am ca mi-a fost atribuit?ca fara el tot nu il pot vinde...

Aveti avantaje.Consultati un avocat in privat sa va detalieze situatia.
Multumesc, dar e ca la doctor....vreau mai multe pareri.

Am avocat, stiu cum si la ce ma poate ajuta...dar eu nu vad avantajul,atita vreme cit suma de despagubire se face la un pret de piata a apartamentului.....e clar ca nu-i pot da suma ceruta.(ce-i drept ca la noua situatie , trebuie sa vad ce sume se vehiculeaza, dar si ce pot imprumata la banca )
Si , din cite am inteles , inclusiv dechiderea de partaj la un alt procent decit cel de 50/50% nu te asigura ca la final este in foavoarea ta.
dar, oricum, multumesc pt orice indiciu care poate scapa si care poate il pot verifica daca se aplica sau nu la situatia me.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale amiabila kilip kilip Buna seara, Am o mare problema:am hotarat de comun acord cu sotul meu sa divortam.Momentan locuim intr-un apartament, care este achizitionat in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)