avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune ?

Sotul meu (impreuna cu mine) locuieste cu tatal lui care are peste 80 ani.Ne ocupam de el deoarece asa cum e firesc la varsta lui, e neputincios.Sotul meu are un frate care nu locuieste cu noi. Mama lor a decedat in urma cu ceva timp iar succesiunea dupa moartea ei nu s-a facut.Fratele nu a vrut niciodata sa finalizeze o discutie pe aceasta tema, in concluzie, desi nu ne ajuta cu nimic acum cand am avea nevoie, sunt convinsa ca nu va renunta niciodata in favoarea fratelui lui la ce ramane dupa decesului socrului meu, respectiv apartamentul in care locuim. Cum noi nu avem alta locuinta ne punem firesc intrebarea ce ne ramane cand va sosi momentul inevitabil.Socrul meu nu a acceptat sa faca un contract de intretinere cu noi, deci e clar ca suntem la mana fratelui mai mic, nu-i asa? Va rog sa-mi dati un raspuns legat de problema expusa.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elke , utilizator 16:55, 18 Ianuarie 2012
In acest caz,dupa moartea socrului dvs.se va dezbate succesiunea.Si atat.
Dupa decesul socrului, veti dezbate ambele succesiuni (dupa ambii parinti ai sotului), iar bunurile acestora vor reveni in cote egale de 1/2 fiecare celor doi frati (inclusiv apartamentul in care locuiti).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare / vanzare cota parte de mostenire (curenta si / sau viitoare) ci-ci ci-ci Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la urmatoarea speta: 3 copii impreuna cu mama lor au mostenit un apartament, in urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune adelinab adelinab Am si eu o intrebare in legatura cu succesiunea ce se face in urma decesului unuia dintre parinti.Locuiesc impreuna cu sotul si cei doi copii ai nostri,intr-o ... (vezi toată discuția)
Acte de mostenire intre frati oli-m oli-m Doi frati -frate si sora- sunt de acord ca, casa parinteasca sa ramana surorii care locuieste in ea dar nu au bani de acte. Se poate face la notar un act ... (vezi toată discuția)