avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare magazin
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare magazin

Buna seara.Vreau sa deschid un magazin de haine si am cateva nelamuriri.Daca lucrez in prezent in alta parte pot sa deschid ca PFA sau I.I. la care sa fiu si angajat part time?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana nemes , utilizator 15:42, 5 Martie 2019
PFA trebuie sa depuna declaratia 070 - de inregistrare fiscala / de mentiuni, la cel mult 30 de zile dupa inregistrarea in registrul comertului (Ordin nr 262 / 2007 - cu modificari si completari - art 1 lit g)

Puteti depune declaratia si acum - si, probabil, nu veti fi sanctionat (eventual un avertisment)
Este, oarecum, ciudat sa fi depus declaratia 220 si functionarul de la ghiseu sa nu va fi atras atentia ca nu ati depus declaratia 070...


imi spuneti va rog ce contributii trebuie sa platesc daca am si CIM?trebuie platite lunar sau trimestrial?
Avand contract individual de munca trebuie sa platiti contributia la sanatate: 5,5 % din venitul net (art 257 al 2 lit b) din L 95/2006 - Reforma in domeniul sanatatii, cu modificari si completari)

Trebuie sa incheiati un contract cu ”casa de sanatate”, contract din care sa rezulte venitul asigurat in baza caruia se calculeaza contributia.
Declaratia de asigurare pentru plata contributiei la sanatate se depune anual; plata contributiei se face trimestrial (nu stiu daca a intervenit vreo modificare legislativa care sa va oblige la plata lunara - cand incheiati contractul respectiv veti afa exact ce si cum)
buna!imi spuneti va rog daca vreau sa intrerup activitatea dr pfa trebuie sa merg la ORC?trebuie sa merg din ziua intreruperii sau si mai tarziu?
stirnes a scris:

buna!imi spuneti va rog daca vreau sa intrerup activitatea de pfa trebuie sa merg la ORC?trebuie sa merg din ziua intreruperii sau si mai tarziu?

daca am suspendat activitatea si sunt la venit real trebuie sa mai platesc semestrial daca e suspendat?

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Pfa - formular 220 + 070 wasssu wasssu 1. Legat de formularul 220, ce trec la punctul II. 9 Document de autorizare? Cand am infiintat pfa-ul am primit certificatul de inregistrare, certificat ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pet shop laura.c laura.c as dori sa stiu toti pasii pentru deschiderea unui pet shop la tara pe persoana fizica autorizata PFA,cine ma poate ajuta,va rog,multumesc (vezi toată discuția)