avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in clasa a functionarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in clasa a functionarilor publici

am absolvit o facultate in anul 2008 si la vremea respectiva eram functionar public, dar institutia publica nu a considerat ca studiile mele absolvite nu sunt utile pentru desfasurarea activitatii. In anul 2010 am fost transferat la o alta institutie publica tot pe post de referent, m-am interesat la noua conducere daca pot sa fiu promovat in clasa dar mi sa spus ca am venit pe un post cu studii medii si asa o sa ramin desii studiile mele superioare acum sunt utile pentru activitatea mea si mai multi colegii de serviciu au aceleasi studii ca ale mele. Nu m-am inscris la concurs nici in anul 2011 deoarece mi s-a spus ca daca nu sunt absolvent de fac din 2011 nu am dreptul sa particip la concursul de promovare in clasa. Oare este corect?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 18:39, 19 Ianuarie 2012
Legea nr. 284/2010 nu pune conditia ca functionarul sa obtina licenta intr-un anume an:
Anexa I - Art. 5
(1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.

Pe de alta parte exista situatii in care institutia are un post cu atributii de nivel inferior pentru care considera ca este nevoie doar de studii medii, indiferent de cate facultati/masterate/postuniversitare are sau va avea titularul postului, iar pe baza taierilor/legislatiei din ultima vreme poate sa va respinga solicitarea pe baza bugetului insuficient, etc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post functionar public studii medii in post functionar public studii superioare m1haellla m1haellla Buna ziua. Am fost angajata in 01.03.2014 pe un post de functionar public-referent III superior-studii medii la registru agricol. Am studii superioare, dar ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor publici lauratoader2006 lauratoader2006 Buna Ziua, Lucrez in cadrul unei institutii publice de 13 ani, sunt functionar public din 01.03.2005, in cadrul Serviciului Resurse Umane, in functia de ... (vezi toată discuția)