avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Judecata in Lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Judecata in Lipsa

Buna ziua oameni buni. Vreau si eu sa intreb daca exista vreo modalitate pe care pot sa aflu daca mi-a dat cineva in judecata in lipsa, nestiind adresa mea.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mgomez , utilizator 18:58, 29 Ianuarie 2012
daca nu s'a incredintat inca minorul sa stiti ca in mod normal autoritatea parinteasca se exercita de ambii parinti, deci nu se poate sa dea copilul spre adoptie fara acordul Dvs.

pt tot ce spuneti Dvs acolo trebuie sa consultati un avocat pt ca sunt multe variante in situatia Dvs
Mda, si asta am facut. M-am sfatuit cu el si a fost minunat. Asteptam procesul cu bucurie ca insfarsit imi pot indeplini responsabilitatile parintesti. M-a recomandat deocamdata sa trimit banisori prin mandat postal, chiar daca refuza ea. Este superb, va spun! :)
Trimiterea prin mandat postal este o idee foarte buna atunci cand partea cealalta nu vrea sa-i primeasca.
Nu o dati in judecata momentan, mai asteptati sa vedeti ceva efecte ale trimiterii pensiei.
AVLIL a scris:

Trimiterea prin mandat postal este o idee foarte buna atunci cand partea cealalta nu vrea sa-i primeasca.
Nu o dati in judecata momentan, mai asteptati sa vedeti ceva efecte ale trimiterii pensiei.


Sarut mana. Am auzit si de alta alternativa: Creearea unui cont cu copilul ca beneficiar, si sa bag o suma destul de lata acolo. Eu sincer as vrea sa fac si o pensie alimentara si sa strang bani alaturi de pensia asta ca sa ii cumpar un apartament si sa aiba si el o educatie privata si facultatea cea mai buna care pot sa ofer. Ma tem, totusi, ca o sa fiu in dezavantaj daca fac asta si vreau custodia mai incolo (ani si ani mai tarziu), fiindca: Eh, de ce are nevoie de tac-su daca are deja bani de la el?
vladfesan a scris:

ca sa fiti sigur, va duceti pe portal.just.ro pe judecatoria/tribunalul/curtea de apel unde credeti ca ati putea fi dat in judecata, dati dosare si, la parte, scrieti numele Dvs


Da,asa ati putea afla insa este destul de greu de cautat.
Este foarte mica sa fiti dat in judecata fara sa stiti.

Alte discuții în legătură

Custodie minor parinti necasatoriti andreyna222 andreyna222 buna seara as dori un raspuns in privinta unui subiect foarte delicat......eu am un copil de 5 ani cu un barbat...am trait in concubinaj 10 ani in italia...am ... (vezi toată discuția)
Cai de atac in custodia comuna, dar mama refuza de 3 ani orice legatura cu tatal copilului AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Buna ziua, Numele meu este Alexandru. De la stabilirea domiciliului provizoriu si dupa stabilirea sentintei definitive privind domiciliul fetitei mele ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, probleme materiale parintele rezident silviasylvana silviasylvana Buna ziua , sunt divortata de 6 ani , am 2 copii, unul de 12 ani si unul de 18 ani ( in luna august ii implineste).De 2 ani fostul sot a obtinut prin tribunal ... (vezi toată discuția)