avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - partaj

M-a sunat dis-de-dimineata o cunostinta draga mie, sa ma anunte ca Romanita si sotul divorteaza. Nimic interesant si spectaculos. Doar ca, imi spune cunostinta, au anuntat in media ca sotii vor trebui sa imparta bunurile ca urmare a faptului ca au fost casatoriti 5 ani. De unde aberatia asta cu termenul de 5 ani? Recunosc ca nu practic si nu m-am lovit prea des de dreptul familiei, insa codul familiei si codul de procedura civila nu sunt chiar atat de adanc ingropate in memoria mea, de altfel , cam scurta.
Ma poate lamuri cineva de unde au auzit acesti oameni de acest termen de 5 ani de care ar depinde atat de mult calificarea unui bun drept comun ori propriu? A fost o astfel de lege pe vremea raposatului si unii nu au mai citit legile din vremuri apuse? Ori sunt eu in ceata si imi scapa ceva din dreptul familiei?

Atentie : Nu e un mesaj ironic!!!! Chiar nu stiu unde as putea sa ma lamuresc, dar banuiesc ca acest minunat termen este sau a fost odata stipulat undeva. Nu de alta, dar l-am auzit de atatea ori, ca imi e "familiar" si nu vreau sa cad in pacat sa incep si eu sa il folosesc si sa il imprastii, ca pe o cutuma.
Cel mai recent răspuns: Ella_P , utilizator 07:52, 3 Noiembrie 2008
:D Am vazut si eu "stirea" dimineata la TV. M-a amuzat teribil.
Ma gandeam si cati o sa intre in panica. :))
trope_doi a scris:
nu se poate ca... unul sa fie mai egal decat altul!

Ei, cum sa nu? Pai avand in vedere ca EWLA organizeaza conferinta juridica la care au acces NUMAI femeile, in asa-zisa epoca de emancipare, cum sa nu fie unii mai egali ca altii?... www.avocatnet.ro/content/art...

Scuze de offtopic :)
Sa intelegem , ca in fapt , bunurile se impart la jumatate din prima zi de casatorie? Ca acum e ceata la sol...Pe ce isi bazeaza un judecator decizia .... legi? sau pe practici...? sau in ce raport intre cele 2?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege romi romulus romi romulus Va rog frumos vreau si eu legea din care reiese ca un copil minor nu are dreptul la partaj . multumesc . (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)
Cota parte din actiuni petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna seara. As dori sa ma ajutati intr-o problema. . Tatal meu a divortat de mama mea, s-a recasatorit dar cu noua sotie nu au avut copii.De curand a decedat ... (vezi toată discuția)