avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia are nevoie de informatii despre locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia are nevoie de informatii despre locatari

Pentru completarea cartii de imobil si evidenta proprietarilor din bloc, a chiriasilor, am cerut prin avizier copii dupa actele de proprietate, prima pagina (sa nu fie suspiciuni, barata). Ne confruntam cu problema ca nu stim cine sunt proprietari si cine sunt chiriasi si dumnealor nu vor sa comunice. Blocul e plin de chiriasi care spun ca sunt proprietari, chiar semneaza tabele convocatoare pentru adunari generale, ei nefiind nici membri de asociatie nici proprietari in cladire.
Politia a spus ca ne ajuta dar doar cu 4-5 apartamente, in rest sa ne descurcam singuri. Ce pot eu face ca presedinte pentru a avea aceste acte si informatii despre locatari? Pot scrie la finante, la primarie sa ne dea suport si informatii?
Mersi.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 18:05, 30 Ianuarie 2012
rodica_post a scris :

Deci,singura solutie este comunicarea directa cu propietarii si cu chiriasii care trebuie sa aiba contract de inchiriere legal ca sa fie ok.


Ar mai fi o varianta cu Garda Financiara care exercita controlul operativ si inopinat privind prevenirea, descoperirea si combaterea oricaror acte si fapte din domeniul economic, financiar si vamal, care au ca efect evaziunea si frauda fiscala .
Neincheierea de contracte de inchiriere se considera evaziune fiscala , deci ar trebui sa fie interesati cei de la G.F. si de Asociatii
Cred ca ati putea aborda aceasta problema pas cu pas.
Mergeti personal, poate si impreuna cu alt membru al comitetului, in timp, nu in campanie de strangere de informatii, la usa fiecarui apartament, despre care nu aveti o situatie clara, cine e proprietarul, si cereti sa va arate actul de proprietate sau ... contractul de inchiriere si CI pentru a va lua datele necesare in cartea de imobil.
Desi pare o solutie nedemocratica si netransparenta, consider ca prea multe anunturi de genul acesta la avizier, neinsotite de punere in practica, dilueaza actiunea si o sa aflati mai greu informatiile pe care le doriti.

Acest aspect al vietii la bloc se manifesta din ce in ce mai des, tinde sa devina fenomen.
Si eu stau intr-un bloc de garsoniere, 1/3 dintre ele sunt inchiriate.
Despre proprietari stim cine sunt pentru ca la vanzare se vine la noi pentru adeverinta si apoi cand devin proprietari, la primul contact le luam si datele de identitate pentru cartea de imobil.
Cu chiriasii e mai greu pentru ca majoritatea nu au contracte de inchiriere, dar acestora li se poate cere o copie de pe CI. E suficient si daca nu colaboreaza ii puteti ameninta cu "finantele", dar personal cred ca institutiile statului trebuie sa-si faca singure treaba lor, nu sa astepte "jalba-n bat" de la altii ca sa-si descopere evazionistii.
Cat despre politie, ei sunt interesati de parcursul unor indivizi pe care ii urmaresc si, desigur, apeleaza la informatiile pe care le are conducerea asociatiilor. Nu sunt interesati daca oamenii cumsecade se muta dintr-o parte intr-alta.
N-am cu cine ma duce la nici o usa, comitetul nu face, nu vrea sa faca nimic.
Am obosit sa trag de ei, cu telefoane si e mailuri si sa incerc sa-i conving sa faca treaba. La inceput, ca sa scape ei de presedintie au zis ca ma vor ajuta 100%, ca vor face ca vor drege si acum.... nimic.
Noi pina acum am delegat prin contract administratorului sa completeze cartea de imobil dar acesta pe care il avem acum nu vrea nici el.
Mare scofala n-ar fi, sunt 70 de apartamente si cu bunavointa se pot rezolva repede.
Numai ca vedeti, in lege nu scrie si ce patesc cei care nu prezinta actul de proprietate.
Ca nu patesc nimica si daca nu vor sa-l arate, ca nu vor, na, n-ai ce sa le faci.
O zi senina!
Schimbati comitetul.
Poate gasiti din cei 70, alti 2-3 care si vor sa faca treaba.
BEN46 a scris:

Ar mai fi o varianta cu Garda Financiara care exercita controlul operativ si inopinat privind prevenirea, descoperirea si combaterea oricaror acte si fapte ...


Varianta cu Comisariatul Garzii financiare ,nu opereaza in cazul asociatiilor de proprietari

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere/asociatie proprietari cristina86m cristina86m Locuiesc intr-un apartament inchiriat care are unele datorii la intretinere inca dinainte sa ma mut eu in acest apartament. Din acest motiv, presedinta ... (vezi toată discuția)
Administratori de bloc suciu_diana suciu_diana Buna ziua, s-a pus in vigoare si de cand, propunerea legislativa prin care administratorii comunica chiriasii din bloc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari vrea să ii dau copie după actele de proprietate. sunt legale aceste pretenții? corcodel62 corcodel62 In opinia mea este ilegal ca presedintele sa imi ceara sa ii dau o copie dupa actul de proprietate. In baza carei legi, articol? Da e firesc sa ii arat actul ... (vezi toată discuția)