avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia are nevoie de informatii despre locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia are nevoie de informatii despre locatari

Pentru completarea cartii de imobil si evidenta proprietarilor din bloc, a chiriasilor, am cerut prin avizier copii dupa actele de proprietate, prima pagina (sa nu fie suspiciuni, barata). Ne confruntam cu problema ca nu stim cine sunt proprietari si cine sunt chiriasi si dumnealor nu vor sa comunice. Blocul e plin de chiriasi care spun ca sunt proprietari, chiar semneaza tabele convocatoare pentru adunari generale, ei nefiind nici membri de asociatie nici proprietari in cladire.
Politia a spus ca ne ajuta dar doar cu 4-5 apartamente, in rest sa ne descurcam singuri. Ce pot eu face ca presedinte pentru a avea aceste acte si informatii despre locatari? Pot scrie la finante, la primarie sa ne dea suport si informatii?
Mersi.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 18:05, 30 Ianuarie 2012
Eu am inteles ce a spus toata lumea si multumesc.
Politia nu are de unde sa aiba date decit tot din cartea de imobil de la noi. Sau credeti ca ei au situatia de la finante? Nu prea ii vad batindu-si capurile sensibile si doritoare de munca cu asa ceva. Ce e ar fi de facut ar fi de mers la usile lor cu politia intr-o zi insa politia zice ca vor face 4-5 apartamente, nu mai mult.
Faptul ca exista chiriasi care semneaza tabele convocatoare ca fiind membri de asociatie e grav.
Am facut ieri doua adrese pentru 2 astfel de persoane in care le solicitam ca in termen de 3 zile sa prezinte actul de proprietate sau inchiriere si ca nu au calitatea de a semna ca fiind membri de asociatie pe documente. Una din aceste persoane este o parasuta, vedeta XXX, ca sa mai si ridem pe aici ca prea e incordata atmosfera.
Costica33 a scris:

Faptul ca exista chiriasi care semneaza tabele convocatoare ca fiind membri de asociatie e grav.

Cunoscand ca nu detin calitatea de proprietari asupra apatrtmentului,era necesar ca reprezentantul asociatiei de proprietari care a prezentat convocatoirul sa precizeze ca terti nu au drept sa semneze in locul proprietarului
Buna ziua stimata doamna Yno, nu a fost nici un reprezentant al asociatiei cu convocatorul, s-au dus golanii de unii singuri la usile oamenilor.
Sunt de acord cu dl. Grecu, asa e. Nu stii proprietarul, esti in mare incurcatura. Ceea ce e iar de subliniat este ca ei se pot schimba la un moment dat si sa nu declare. Legea e proasta, trebuiau sanctiuni pentru nedeclarare si apoi un alt sistem de verificare.
Poate ca exista cu finantele ceva....la verificat, nu stiu.
Costica33 a scris:
Ce e ar fi de facut ar fi de mers la usile lor cu politia intr-o zi insa politia zice ca vor face 4-5 apartamente, nu mai mult.

Vad ca repetati aceasta afirmatie cu 4-5 apartamente...
Ati facut totusi cu politia vizita celor 4-5 apartamente de cand discutam aici pe forum?
Noi solicitam politia si mergem prin octombrie, atunci cand se aseaza chiriasii in apartamente (avem mai multi studenti), doar la 5-6 apartamente, acolo unde nu este situatia clara pentru asociatie. Alta data iar apelam la politisti si mai mergem la alte 5-6 apartamente...
Poate daca i-as solicita sa verificam sute de apartamente intr-o zi sau intr-o sapatamana as avea parte de un refuz sau poate dupa vreo jumatate de ora, timp in care am vizitat 5-6 apartamente, politistii ar pleca oricum pentru ca "a intervenit o urgenta" undeva.


Prin contract am delegat altcuiva sa mearga pe la usi, nu s-a dus, banii i-a incasat penrtu treaba asta. Contractul s-a reziliat. Inca o data, nu vreau sa fac eu totul in bloc si in situatia asta ma aflu, nimeni nu misca un pai.

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere/asociatie proprietari cristina86m cristina86m Locuiesc intr-un apartament inchiriat care are unele datorii la intretinere inca dinainte sa ma mut eu in acest apartament. Din acest motiv, presedinta ... (vezi toată discuția)
Administratori de bloc suciu_diana suciu_diana Buna ziua, s-a pus in vigoare si de cand, propunerea legislativa prin care administratorii comunica chiriasii din bloc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari vrea să ii dau copie după actele de proprietate. sunt legale aceste pretenții? corcodel62 corcodel62 In opinia mea este ilegal ca presedintele sa imi ceara sa ii dau o copie dupa actul de proprietate. In baza carei legi, articol? Da e firesc sa ii arat actul ... (vezi toată discuția)