avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita-prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita-prescriptie

Buna seara,
Am o intrebare la un caz aparut. Am descoperit intamplator pe site-ul ministerului justitie ca am fost data in judecata pentru o datorie avuta la o banca. Am vazut ca s-a acceptat cererea de executare silita. As dori sa va intreb daca voi avea probleme cand vin in tara caci nu sunt in tara si vin doar o data de an. Nu detin bunuri mobile si imobile in Romania si nu am un venit in Romania, eu fiind plecata din tara inca din 2005. Se pot lega de parintii sau de rudele mele sau eventual sa se duca la locuinta acestora caci eu nu pot fi gasita?
Pot opri banii transferati de mine din strainatate in contul mamei mele din Romania?
Va multumesc si astept cu interes raspunsurile dumenavoastra
Cu stima Corina Sevastru
Cel mai recent răspuns: ioan-antohi , utilizator 09:44, 29 Iunie 2012
Va multumesc pentru raspuns.
Am totusi o curiozitate, aveti cumva cunostinta daca s-a intreprins vreodata la aceasta actiune de a obine titlu european?
S-a solicitat in instanta eliberarea unui titlu executoriu european, de exemplu
[ link extern ] /

[ link extern ]
OK, dar acolo e vorba de persoane juridice si nu de persoane fizice.
Pe ce perioada se poate pune in aplicare executarea silita daca cererea a fost admisa pe data de 16. 09. 2011. Pot spune ca pana acum s-a prescris?
Va multumesc.

Nu conteaza , important ca deja exista jurisprudenta in sensul eliberarii unui titlu executoriu european ...

Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită (data ramanerii definitive a hotaririi sau din momentul in care hotarirea a devenit executorie).
Va multumesc pentru informatii.

Alte discuții în legătură

Datoria la banca se poate prescrie? ContSters277537 ContSters277537 Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare ... (vezi toată discuția)
Datorii banci R_Cordoneanu R_Cordoneanu Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii te poate executa o firma de recuperare creante care a preluat un credit al tau de la o banca. Si mai ales daca acea ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie bancara ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: conform noilor legi, dupa cat timp se prescrie o executare silita, daca timp de 3 ani nu am ... (vezi toată discuția)