avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACTUL DE ANTREPRIZA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACTUL DE ANTREPRIZA

Am incheiat un contract de antrepriza fara un pret determinat in care ma obligam sa construiesc o casa cu toate utilitatile si dotarile necesare. pana la o anumita data.Pentru asta am primit o suma -cca 100 000 de Euro cu titlul de acount. Am mers cu lucrarile cat mi-au ajuns banii. As mai fin avut nevoie de cca 20 000 de Euro pentru a o preda la cheie dar propietarul nu a avut bani sa-mi dea asa ca, a trebuit sa intrerup lucrarile.
M-a dat in judecata , a facut o expertiza extrajudiciara in care s-a stabilit ca mai este nevoie de 30 000 de Euro ca sa-şi termine casa şi mi-i cere acum prin instanta invocand faptul ca nu i-am terminat casa la timpul stabilit in contract.
Eu stiu ca un contract de antrepriza fara un pret determinat este practic nul. Poate sa ma oblige sa-i termin casa pe banii mei?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Matei Laura , Avocat 06:41, 27 Ianuarie 2012
Nu este nul, pretul trebuie sa fie determinat sau determinabil iar conform dispozitiilor art. 1854, alin (3) Cod Civil "atunci cand contractul nu cuprinde clauze referitoare la pret, beneficiarul datoreaza [..] pretul stabilit in raport cu munca depusa si cheltuielile necesare pentru executarii lucrarii [..]" Nu va poate obliga sa terminati casa pe cheltuiala dumneavoastra. Ar fi o imbogatitre fara justa cauza. E bine sa fiti reprezentat in dosar de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun insusit kid77xxl kid77xxl Buna seara, Sunt \"boboc\" pe acest forum si as dori sa pun si eu o problema cu, care ma confrunt. Imi construiesc o casa si am ajuns la amenajari,am ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare-cumparare, probleme cu promitentul cumparator liviu f liviu f Buna ziua. In urma cu citeva luni am pus o intrebare. Deoarece intrebarea era foarte vaga, era normal ca si raspunsurile pe care le-am primit, cu toata ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa neconstruita inca dozer dozer Buna ziua, Sunt in cautarea unei case si am gasit urmatoarea oferta: Teren existent in proprietatea constructorului, care intentioneaza constructia unei ... (vezi toată discuția)