avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de internet si telefonie fixa - restantele ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de internet si telefonie fixa - restantele s-au prescris sau nu?

Buna ziua, am si eu o nelamurire... In anul 2008 am incheiat un contract de internet si telefonie fixa. Facturile au fost platite pana la un anumit moment dat, si la sfasitul anului 2008 aveam 4 facturi restante. Aceste facturi au fost platite abia in 19.11.2009. La o zi dupa, adica 20.11.2009 am semnat rezilierea contractul, reziliere ce a fost facuta cf. art. 5.1 al contractului: 'contractul poate inceta prin acordul de vointa al partilor, in termenul de valabilitate, fara plata de daune, daca au fost achitate integral obligatiile'.
Acum aprox. 1 saptamana am primit un telefon de la departamentul juridic al acestei companii prin care mi s-a adus la cunostinta ca figurez cu o restanta la dansii, restanta ce cuprinde penalizari si taxa de judecata, cf unei sentinte din data de 15.10.2009. Acum problema mea este urmatoarea, ar trebui sa platesc aceste restante?

Va multumesc si astept raspunsul dvs,
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:17, 27 Ianuarie 2012
Datoriile se prescriu in termen de 3 ani . Daca ai fost notificat in interiorul acestui termen prescriptia se prelungeste de la data notificarii.
Ar trebui sa vedeti acea hotarare. Puteti cauta si pe portaljust la judecatoria de care apartineati cu domiciliul, dupa numele dvs, poate gasiti ceva.
Daca e vb de o hot judecatoresca prin care ati fostobligat la plata acelor sume, ar trebui sa platiti pt ca sunt in termen sa ceara executarea dvs silita.
Daca ati fost actionat in judecata la vremea respectiva, nu ati stiut de acest proces ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Abonament telefon mobil expirat, dar prelungit fara acordul meu Bamse44 Bamse44 Buna, Am avut un abonament cu o firma de telefonie mobila, care a expirat, dar abonamentul mi s-a prelungit automat in fiecare luna. La un moment dat am depus ... (vezi toată discuția)
Datorie telefon alxxx alxxx În anul 2005 am încheiat un contract cu o firma de telefonie mobilă pe o perioadă de 1 an. După aproximativ 6 luni am pierdut telefonul mobil, iar până ... (vezi toată discuția)