avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitatea la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitatea la nastere

Sunt anagajata ca secretara in cadrul unei Universitati de stat. In iulie am nascut si in Contractul Colectiv de Munca pe 2007 este trecut un articol, cred ca 51, in care se specifica dreptul mamei de a primi un salariu mediu pe unitate dupa nastere. Eu nu am primit nimic. Mi s-a spus ca trebuie sa fiu inscrisa in sindicatul invatamantului si eu nu stiu, dar stiu ca acolo este alta cotizare si nu are treaba cu acest articol. Tin sa precizez ca la noi, daca nu te duci sa ii tragi de maneca, nu prea te anunta ei. Am dreptul la acel salariu sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 31 Octombrie 2008
pentru domnul tudor valeriu: cu scuzele de rigoare-rahaturile nu vin din partea dvs , m-am referit la angajatori, nu imi permit sa va jignesc, nu va cunosc, a-ti inteles gresit. Eu vin din acest domeniu si stiu care este realitatea.
Multumesc pentru raspunsuri. Vin cu o completare: cand am fost cu cererea sa o depun, mi s-a raspuns sec ca nu sunt inscrisa in sindicat! Daca este cazul, voi apela la un avocat.
mihaela022005 a scris:

Multumesc pentru raspunsuri. Vin cu o completare: cand am fost cu cererea sa o depun, mi s-a raspuns sec ca nu sunt inscrisa in sindicat! Daca este cazul, voi apela la un avocat.

Dumnevoastra inregistrati cererea si sa va raspunda in scris " bazaconia" respectiva.
Daca va refuza trimiteti cererea postal cu confirmare de primire.
mihaela022005 a scris:

Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel naţional. Indiferent daca sunteti sau nu inscrisa in sindicat, aveti tot dreptul sa solicitati drepturile prevazute in CCMN.
In caz de refuz, va puteti adresa ITM-ului sau instantei de judecata.
Am sunat la Directia Muncii si mi s-a spus ca e o bazaconie motivul invocat si ca am dreptul la acei bani. Depinde foarte mult de suma care trebuie sa mi-o acorde si de bunavointa lor. Multumesc tuturor pt. sfaturi.

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Ccm nivel ramura gentilom gentilom La o firma care are ca obiect de activitate transportul pe apa(maritim si fluvial) dar care intre timp a vandut navele maritime si a ramas doar cu cele ... (vezi toată discuția)
Salar comp. pentru nastere copil ildyt ildyt Buna ziua, sunt angajata cu CIM din 2005 la o soc.privata cu 4 angajati, am depus cerere pt acordare salar comp. pt nastere copil {am nascut in 9 04 2009} ... (vezi toată discuția)