avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete?

cine trebuie sa dea zapada de pe terasa blocului?propietarii,femeile de serviciu,sau cine?
Pe gerurile astea, cu cat este stratul de zapada mai gros, cu atat va fi mai cald in apartamentele de la ultimul etaj, zapada fiind izolatoare.
Zapada este usoara si nu afecteaza cu nimic blocul.

Necazurile pot apare daca gheata de la streasina si zapada aluneca de pe acoperisul inclinat si pune in pericol oamenii sau vehiculele ce trec pe langa bloc si-atunci asociatia, daca nu ia masuri poate fi amendata de primarie. Nu apar necazuri daca zapada sta linistita pe terase, topindu-se atunci cand creste temperatura in atmosfera.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Adriantot, moderator
La blocurile cu terasa, fara acoperis, exista hidroizolatia, un fel de carton asfaltat lipit cu smoala (catran). Dataorita frigului cumplit din aceasta perioada, aceasta hidroizolatie este foarte fragila, asa ca atunci cand calcam pe ea, sau o atingem cu lopata o putem distruge. Este suficient o simpla fisura ca apa sa se infiltreze si sa te tii atunci probleme. Recomandarea mea lasati zapada sa se topeasca atunci cand vine caldura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Curatare turturi bloc vladurash vladurash Buna ziua, Se apropie sezonul rece si, ca in fiecare an, avem dispute legate de cine are raspunderea si obligatia de a da jos turturii. Ca date ... (vezi toată discuția)
Turturi imensi, zapada si gheata necuratata Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata ... (vezi toată discuția)