avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate vaccinarea obligatorie?!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

vaccinarea obligatorie?!

am decis sa nu imi vaccinez fetita si asta vad ca incepe sa-mi dea dureri de cap in ceea ce priveste legea.au hotarat sa fim amentati cei ce nu vor sa-si vaccineze copii.ne amendeaza de la 5000lei pana la 10000lei persoane fizice si de la 10000lei pana la 15000lei pers juridice.nu am de gand sa platesc nici o amenda este dreptul nostru sa alegem ce facem cu sanatatea noastra si nu sunt de acord in nici un fel cu vaccinele.de ce trebuie sa fim obligati sa facem acest lucru?incalca drepturile omului;trebuie sa fim de acord daca vrem sau nu sa ne administreze orice fel de medicament sau tratament...nu au dreptul sa ne oblige cu nimic...ce se intampla daca ajung in instanta?amenda nu vreau sa o platesc o sa-mi fie data.multumesc anticipat...si nu uitati ca vaccinurile va distruge sanatatea....
Daca ''suntem de mult'' off topic pot sa sterg fara sa va suparati mesajele noastre, incepand de la cel in care pomeniti cartea? Pentru ca asa este, de la acel mesaj a deviat topicul si nu trebuia lasat in forum.
Off-topic este de la a doua jumatate a ultimului mesaj postat de userul 'klewos'.
Prin urmare dumneavoastra ca moderator decideti.

Nu stiu de ce vi se pare off topic un punct de vedere sustinut (poate si format) de istoria medicinei, de studii stiintifice si statistici iar o parere sustinuta de bloguri sau site-uri obscure o considerati ok insa asa cum am mai spus, aveti tot dreptul sa alegeti dar atentie, numai pana cand alegerea dumneavoastra are influenta asupra sanatatii celor din jur.
In opinia mea amenda nu poate fi privita ca o incalcare a drepturilor omului - neimunizat esti periculos pentru cei din jur.

Am o cunostinta care acum cativa ani a reusit sa ramana insarcinata dupa un tratament lung, costisitor si destul de dureros iar in luna a II-a de sarcina a facut rubeola - este educatoare, a luat-o de la un copil nevaccinat. A trebuit sa faca avort pentru rubeola este foarte periculoasa pentru sarcina, copiii se nasc cu malformatii congenitale. Daca ati fi fost in locul ei poate nu ati mai fi impartasit aceasta opinie.

Fara imunizare ar fi chestie de timp pana am avea din nou pandemii. Ca exista si reactii adverse, ca unele vaccinuri nu functioneaza 100% sau au fost vaccinuri introduse pe piata fara sa fie studiate suficient iar apoi au fost retrase este adevarat, asta insa nu anuleaza eficienta lor in general

Stiti cati oameni au murit de variola numai in secolul trecut? Mai mult de 300 de milioane.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator
Buna seara Manuela, bna seara tuturor

Privitor la vaccinare exista doua pozitii. Pozitia sustinuta de argumente stiintifice: vaccinarea corect facuta evita boli grave; Pozitia lipsita de argumente rationale, intemeiata pe tot felul de teorii ale conspiratiei sustinute pseudostiintific ori pe asa zisa "medicina alternativa".
Cititi pe internet ca la vaccinul "x" la 100.000 de vaccinari se inregistreaza un deces si va inspaimantati: Daca e copilul meu? Ar trebui sa vedeti care e probabilitatea de a scapa de difterie, tetanos (convulsiile tetanice pot provoca fracturarea oaselor, nu vreti sa vedeti nici macar un animal murind de tetanos, cu spume la gura si arcuindu-se pana isi rupe singur oasele). Chiar daca unele boli ale copilariei par benigne pot duce la coplicatii la maturitate (de exemplu varicela: odata ce faci boala asta in copilarie ai o sansa de 5% - adica nu 1 la 100.000 ca la vaccinare, ci 5 la 100 ca ajuns la maturitate sa-ti exersezi cele mai reusite urlete de durere facand "zona zoster". etc, etc, etc.
Ganditi-va cum ar arata lumea noastra fara minunatul curaj al domnului Jenner care ne-a ajutat sa scapam de variola de care mureau anual milioane de oameni sau fara vaccinul d-lui Pasteur care iti da sansa de a mai trai dupa ce ai fost muscat de un animal cu rabie (inainte de vaccinul acesta de rabie se murea in 9 cazuri din 10 in chinuri ingrozitoare).

CAUZA fricii de vaccinuri este, in principal, lipsa educatiei stiintifice atat in scoli cat si acasa - se face religie in fiecare an de scoala dar nu exista nici un curs, macar de o luna de-ar fi, despre intelegerea stiintei.
CONSECINTELE nevaccinarii copiilor sunt dintre cele mai grave: moartea, invaliditatea, familii distruse,copii nenorociti, etc. Pentru ce? Pentru ca unii parinti nu s-au straduit sa se educe?
Mie, amendarea parintilor cu 5000 lei pentru ca refuza sa-si vaccineze copiii mi se pare o masura usor ridicola si hrapareata. Este ca si cum statul ii dojeneste pe parinti pentru ca, din inconstienta, din bigotism ori din alta forma de flatulenta mintala, pun in pericol viata unor fiinte incapabile sa hotarasca ce e mai bine pentru ele, iar pe de alta parte, inchide ochii si castiga niste bani pe seama sanatatii copiilor. Absolut revoltator!
Nevaccinarea copiilor le pune in pericol sanatatea sau viata iar cand e pusa in pericol viata unei fiinte umane orice persoana care intervine pentru a indeparta pericolul o face fie in stare de legitima aparare, fie in stare de necesitate. Asadar parintii pot fi fortati chiar de rude sau de alte persoane rationale. Regula se aplica, cu atat mai mult, cand este vorba despre societate in ansamblul ei.
ASADAR
Parintii care refuza vaccinarea trebuie obligati sa se prezinte in fata medicului de familie, la o sedinta de informare, care sa le explice ce inseamna vaciinarea iar daca si dupa ce asculta argumentele medicului continua sa refuze vaccinarea, ori daca nu se prezinta la sedinta de informare, fapta lor ar trebui incriminata ca infractiune si trebuie sa conduca la decaderea din drepturile parintesti.

Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)
Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului... alex9ys alex9ys Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum... Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta ... (vezi toată discuția)
Legea sanatatii ContSters70444 ContSters70444 Cine-mi poate spune daca vaccinareile sunt obligatorii, conform legii sanatatii? (vezi toată discuția)