cine imi poate spune si mie daca a intra o lege luna aceasta sau va intra pana in martie legea care va micsora durata unui an de puscarie de la 8 luni la 6 luni? stii cineva ? este si acum aplicabila sau se va aplica curand? Si mai am o intrebare daca este adevarat ca amenzile se vor achita de stat adik cine are amenzi s-ar putea cu o noua lege sa nu le mai aibe?stie cineva?
nujtiu de ce spuneti k dak te condamna 12 luni tu vei face tot 12 eu am inteles k acum este 8 luni si dupa noul cod va fii 6 luni . dar cred k sunt doar vorbe:(
Sunt zvonuri ale celor care nu cunosc legea. Nu se prevede in nicio lege ca anul de detentie are mai putin decat un an calendaristic.
Dvs confundati cu liberarea conditionata, cand cei care sunt condamnati la o pedeapsa cu inchisoarea pot executa o fractie din pedeapsa (1/2, 3/4, ...) in inchisoare si restul pedepsei in libertate, daca se indeplinesc anumite conditii pe parcursul detentiunii. Liberarea conditionata nu este un drept ci se castiga printr-o conduita buna si munca, dar aceasta nu face ca anul sa aiba mai putine luni. La fel, se poate intampla ca unii detinuti sa nu beneficieze de liberarea conditionata si toata pedeapsa sa o execute in detentie fara a beneficia de executarea in libertate.
Noul cod penal
Adyonela
Buna seara. Se aude prin popor ca de la intrarea in vigoare a noului cod penal, anul de detentie nu se va mai considera 8 luni cum a fost pana acum , ci 6 ... (vezi toată discuția)