avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Administratie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Administratie publica

Sint suspendata din functia de secretar din mai 2005. Pe functia mea a fost numit un functionar public din cadrul aceleiasi primarii care doar terminase facultatea de drept fara avizul ANFP. Este legal sa mai detina functia mea ? Mentionaz ca am fost suspendata deoarece incepuse un proces penal in care sint inculpata. Cind pot sa revin pe functie ? Multumesc anticipat
teoretic, destul de simplu. actiune in contencios administrativ, pentru anularea dispozitiei respective. nu uitati de plangerea prealabila. :)
@marianavacaru

Eu nu inteleg de ce scrieti ca functia de secretar al UAT din care ati fost suspendata este functia dvs. O functie publica de conducere nu apartine unei persoane, ea este prevazuta ca atare in organigrama unei institutii sau autoritati publice.

@mihaicalinescu2005

Parerea mea este ca, in prezent, doamna nu justifica un interes in promovarea unei actiuni in contencios administrativ. Am putea discuta despre o eventuala actiune numai daca procesul penal se va solutiona in favoarea acesteia.

Doamna nu se poate adresa instantei pentru ca in functia publica de secretar al UAT X a fost promovata o persoana cu incalcarea prevederilor Y din legea Z. In general vorbind, nimeni nu se poate adresa instantei daca nu justifica un interes personal si direct, asta insemnand ca nimanui nu ii este ingaduit sa apere interesul unei alte persoane sau interesul colectiv.

O actiune avand ca unic capat de cerere nerespectarea legii ar uma sa fie respinsa ca lipsita de interes daca persoana care introduce actiunea nu face dovada ca folosul practic urmarit prin declansarea procedurii judiciare ii apartine. Romaneste spus, nu merge sa te duci in instanta si sa spui "Domnule presedinte, nu este respectata legea X in locul Z si v-am sesizat in calitate de cetatean care are dorinta ca, in general vorbind, legea sa fie respectata".
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Me refeream la faptul ca daca as sesiza ANFP as avea vreo sansa ca aceasta persoana sa nu mai stea pe functia de secretar atita timp cit eu sunt suspendata ?
Pai daca dvs. sunteti suspendata cineva trebuie sa va inlocuiasca, nu credeti? Doar nu o sa ramana institutia fara secretar. In momentul in care se va dovedi ca dvs, nu aveti nici o vina veti fii repusa in functie, deci automat d.na va elibera locul detinut temporar in favoarea dvs. De ce va deranjeaza si ce vina are persoana ca dvs. vi s-a intamplat nenorocirea?
Ma refeream la faptul ca pe functie trebuia sa stea o persoana care intruneste conditiile legale de vechime in specialitate si cu avizul ANFP.

Alte discuții în legătură

Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)
Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)
Promovare temporara in functia publica de secretar temporar vacanta szildiko79 szildiko79 Buna ziua As dori sa aflu daca pentru numirea, prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime ... (vezi toată discuția)