avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DESPRE DIVORT SI PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DESPRE DIVORT SI PARTAJ

sunt intr-un moment delicat al vietii.am o fetita de 5 ani.anul trecut am surprins-o pe actuala sotie cu seful ei.am crezut ca poate renunta la el dar nu a facut-o.acum m-am hotarat sa divortez.as dori sa aflu ce avantaje pot avea daca obtin divortul din vina exclusiva a ei.
avem impreuna si un credit de 18.000 franci elvetieni,si carduri in valoare de 10.000 ron.rata lunara este de 190.00 franci,la carduri 500 ron.
eu am salariu de 2.000 ron si ea de 780 ron.
m-ar interesa cum se va face imparteala ratelor tinand cont ca ar trebui sa suportam in mod egal dar ea nu are salariu care sa-i permita acest lucru?
mentionez ca tatal meu din anul 2007 lunar ne-a ajutat in medie cu 700 ron ca sa putem face fata.
contributia mea a fost de departe de 3 ori mai mare decat a ei.
cum pot sa procedez ca sa nu pierd numai familia si sa raman sa platesc singur si pensie si rate.
in speranta ca am fost destul de explicit astept un raspuns de la dumneavoastra.
va multumesc!

[editat scris cu majuscule]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: andreieugen , utilizator 15:34, 4 Februarie 2012
nu are nicio calitate.tatal meu in schimb ne a ajutat lunar cu apromativ 700 ron.ea are un venit de 780 ron si eu 2000ron.eu am contribuit mai mult si as dori sa stiu cum se calculeaza asta inainte si dupe desfacerea casatoriei.multumesc
Este de la dificil la imposibil sa va spunem cum se va calcula, asta pentru ca depinde enorm de cererile concrete ale AMBELOR parti in fata instantei, or noi nu stim ce vrea sotia. Mai mult, nu prea stim nici dv. ce doriti.
Cum adica nu vreti sa pierdeti numai familia? Pai daca vreti sa mai pierdeti si altceva, stati linistit, in orice divort se pierd bani si nervi.

Ratele la banca nu se impart in instanta decat cu cheltuieli foarte mari; in cazul dv., ma indoiesc de faptul ca s-ar justifica aceste sume raportate la valorile creditelor.

Mai depinde si pe cine chemati in judecata, cat timp a trecut de la imbunatatirile casei socrilor, daca ati stat acolo efectiv etc.

Mergeti si stati de vorba cu un avocat, va da cateva idei din care puteti alege si, mai ales, ii spuneti complet ce doriti.
ok.multumesc.am inteles.e f complicat dar sper sa rezolv cat mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna vs pensie întreținere copil Stoleriu Claudiu Stoleriu Claudiu Bună ziua. Am stabilit sa divorțam amiabil la notar datorita nepotrivirii de caracter. Am stat după nunta din 2008 în apartamentul socrilor, acolo ne-am ... (vezi toată discuția)
Somatie executare ecaterinaradu ecaterinaradu buna seara sotul meu a facut un credit in franci in anul 2008 iar eu, sotie, l-am girat. Am platit ratele la timp pana in luna august 2012 cand rata deja se ... (vezi toată discuția)
Codebitor credit nevoi personale ContSters182399 ContSters182399 Buna seara,in urma cu 5 ani am fost codebitor pentru fostul sot la un credit de nevoi personale,in urma cu 3 ani am divorțat.Nu s-a facut partaj pentru ca nu ... (vezi toată discuția)